TrainMore in Zaken

De drang om de sterkste te zijn

Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer zijn de eigenaars van de Urban Gym Group, dat uit de drie fitnessconcepten TrainMore, Club Sportive en High Studios bestaat. Waar de concurrenten vooral in een prijzenslag met elkaar zijn verwikkeld, zet Urban Gym Group in op innovatie, toegankelijkheid en beleving. Met één doel: marktleider worden in de grote steden. Gaat ze dat lukken?

Heb jij ondernemersvragen voor Han & Marjolijn? Stel ze hier

Uitblinkers in Zaken: TrainMore

Hard groeien in een competitieve markt zoals de fitnessbranche? Han en Marjolijn verklappen de geheimen van hun succesvolle fitnessketen TrainMore.

Bekijk de hele documentaire

 

"Wees niet bang om te verliezen. Geef niet op. Schouders eronder!"

Beluister deze én andere ondernemerstips in de podcast met TrainMore-eigenaren
Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer.

Han en Marjolijn hebben naast succes ook diepe dalen meegemaakt. In 2008 gaat het na een onstuimige groei bijna mis voor hun fitnessimperiumpje. Hoe je dat kunt voorkomen? Zij geven 5 tips voor gezonde groei.

De Urban Gym Group groeit hard en het is van belang dat Han en Marjolijn het overzicht bewaren. Technologie helpt hen om alle data inzichtelijk te houden. Een Business Intelligence tool helpt hen om dagelijks op basis van data beslissingen te nemen. 

Geen markt is te vol als je een uniek en aansprekend concept hebt. TrainMore beloont leden door korting te geven als ze vaker komen sporten. En dat blijkt te werken: TrainMore-leden gaan 70% meer sporten dan het landelijk gemiddelde. Maar beleving en innovatie zijn net zo belangrijk in hun concept.

Trainmore groeit als kool en heeft in totaal al 450 medewerkers. Maar de medewerkers op het hoofdkantoor passen nog gezellig samen om één lunchtafel. Hoe ze dat gelukt is? Door te outsourcen en te automatiseren.

Bereken je ideale uurtarief - en meer!

Binnenkort komt de Uitblinkersbundel uit, een interactief e-book met meer dan 60 ondernemerstips. Nieuwsgierig? Download vast de eerste drie hoofdstukken.

Ondernemerslessen van Han en Marjolijn

icon-calendar-time

1. Blijf investeren en vernieuwen

Stilstand is achteruitgang. Daarom blijft de Urban Gym Group innoveren. Zoals met de opening van het nieuwe Non-Stop concept, waarbij er 24/7 gesport kan worden, zonder continue aanwezigheid van personeel. Dat kan dankzij gebruik van nieuwe snufjes.

icon-thumbs-up

2. Haal inspiratie uit aansprekende ondernemersvoorbeelden

Han Doorenbosch heeft voor het ontwikkelen van het TrainMore-concept goed gekeken naar businessmodellen van Google en Ryanair. Daar zijn elementen van gebruikt om tot het betaalmodel te komen waar TrainMore nu uit bestaat.

icon-star

3. Groei met beleid

Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer weten wat het is om te hard te groeien en bijna failliet te gaan. Daarom groeien ze nu met beleid. Ze kiezen bijvoorbeeld nieuwe locaties met zorg uit. TrainMore maakt gebruik van een zelf ontwikkelt algoritme.

954x536_ap_controleren_icon

4. Ga op zoek naar investeerders die bij je passen

De Urban Gym Group heeft meer dan 16 miljoen euro aan kapitaal opgehaald om snel te groeien. Maar het type investeerder moet wel bij je passen. Wekelijkse meeten en staren naar spreadsheets? Of de ruimte krijgen om ‘gas te geven’?

Even voorstellen: het ondernemerskoppel van de Urban Gym Group

han-doorenbosch-bio-pic

Han Doorenbosch (1972)

Han volgt in 1992 een opleiding tot gymleraar. Twee jaar later geeft hij aerobiclessen in Amsterdam. Han is op dit moment bezig met het vinden van goede locaties om de groei van hun fitnessimperium goed te laten verlopen.

marjolijn-meijer-bio-pic

Marjolijn Meijer (1971)

Marjolijn begon ooit als kleuterjuf, maar is inmiddels een ‘grande dame in de Nederlandse fitnesswereld’, aldus zakenblad Quote. Van het ondernemersstel is Marjolijn degene die op de zachte kant van de Urban Gym Group zit, zoals HR en cultuur.

Lees het hele verhaal achter TrainMore

Meer inspiratie en tips

Uitblinkers in Zaken

Word nog succesvoller als ondernemer! Kijk de kunst af bij onze andere Uitblinkers.

Nieuws en tips in je mailbox

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, tips en aanbiedingen in je mailbox.