Hoe verdien ik geld met mijn beginnende band?

'Je weet niet of het werkt, totdat je het probeert'

Tim Arets is manager van de beginnende band CYNBEL. Hij wil meer inkomsten genereren voor het produceren van nieuwe muziek. Zijn vraag aan Tiqets-CEO Luuc Elzinga: hoe zet je jezelf en je product zo snel mogelijk op de kaart?

Ondernemers pitchen bij Tiqets

Drie ondernemers leggen een vraag voor aan CEO Luuc Elzinga van Tiqets. In deze video bespreekt bandmanager Tim Arets zijn uitdagingen met Luuc.

Tims vraag: Hoe verdien ik geld met mijn beginnende band?

Start-up Tiqets is in korte tijd enorm gegroeid. Daar heeft bandmanager Tim ook wel oren naar. Op dit moment verkoopt zijn band cd’s voor 8 euro. Ook treden ze zo vaak mogelijk op. Dat zorgt alleen nog niet voor genoeg inkomsten waarmee ze nieuwe muziek kunnen produceren. Voor een frisse, zakelijke blik van iemand buiten de muziekindustrie vraagt hij Luuc om advies: hoe genereer je inkomsten met een beginnende band?

Het antwoord van Luuc Elzinga

  • Doe A/B-tests. Verkoop je product een avond niet voor 8 euro, maar voor 15, of voor 40. Je weet niet of iets werkt, tot je het probeert.
  • Wees onderscheidend in je communicatie: verkoop cd’s met een VIP-ticket voor het volgende optreden in het hoesje, die ze op Facebook moeten registreren.
  • Treed buiten de platgetreden paden. Je kijkt al snel naar je voorbeelden, maar zij hebben het waarschijnlijk ook anders gedaan dan hún voorbeelden.

Meer pitches bij Tiqets

Toffe tips voor iedere ondernemer

De afgelopen 3 jaar interviewde Ziggo Zakelijk tientallen bevlogen ondernemers over succesvol ondernemerschap. De tips en tricks delen we graag in een overzichtelijk e-book: de Uitblinkersbundel.

Tiqets in Zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. We volgden AFASBunqThe Next WebCorendonOgerNew York Pizza, MAS en Studio 100. In deze serie volgen we de CEO van Tiqets, ticketkoning Luuc Elzinga.