Weg kwijt? Wifi aan!

1 op de 3 parkbezoekers vindt zijn weg via de Plopsa-app en gratis wifi

Studio 100 - 16-05-2018

De pretparken van Studio 100 zijn dé brandstof voor de groei van het bedrijf. Dan moet het de parkbezoeker aan niets ontbreken. Ook niet aan snelle wifi en een goed functionerende app.

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken volgen we Studio 100. Het Disney van de Benelux is bekend als kindertelevisieproducent, maar ook van pretparken zoals Plopsaland. Hoe heeft het park wifi ingericht? En welke info haalt Plopsaland er zelf uit? CEO Steve van den Kerkhof legt uit.

Online in heel Plopsaland

Over het hele park zijn tien wifizones ingericht, zodat bezoekers overal online zijn. Steve: ‘Zo kunnen mensen ook onze app gebruiken tijdens een bezoek aan ons park.’ Inmiddels gebruikt 1 op de 3 parkbezoekers de app met de wifi tijdens een bezoek. Bijvoorbeeld om de weg te vinden of om wachttijden te bekijken. ‘Ik had dat vijf jaar geleden niet kunnen denken.’

Realtime bezoekersinfo

Niet alleen bezoekers maken gebruik van wifi op het park. Studio 100 haalt zelf ook voordeel uit het wifinetwerk. Zo kan Steve via de app realtime zien hoeveel bezoekers er binnen zijn in de verschillende parken.

 
 

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. Zo volgden wij eerder CorendonOger en New York Pizza. In deze serie volgen we Studio 100 oprichter Hans Bourlon.