‘Mijn winkel is volledig gebouwd op internet’

NYP franchisenemer over de impact van internet

New York Pizza - 16-05-2018

Wat is het belang van snel en stabiel internet voor een bedrijf? Voor pizzaondernemer Pascal is de invloed enorm. ‘Alles draait op internet. 90% van de orders komt online binnen.’

Verschuiving naar online

Pascal is eigenaar van vijf filialen van New York Pizza in en rond Apeldoorn. Per filiaal verkoopt hij gemiddeld zo’n 350 pizza’s per dag. Waar vroeger de telefoon non-stop rinkelde, komt nu 90% van de orders via internet binnen.

Dat maakt internet van levensbelang voor zijn bedrijf. ‘Als het internet er een uurtje uitligt, zeker tijdens de piekuren, dan verkoop ik zomaar 100 pizza’s minder. Dat is een aardige hap uit mijn marge.’ Bij 100 pizza’s laat je als ondernemer zo € 1.000 dagomzet liggen. Daar komt de onmeetbare schade in reputatie nog eens bij. Om dat te voorkomen, wil je dus betrouwbaar en stabiel internet op topsnelheid.

NYP in Zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. In deze serie volgen we New York Pizza CEO Philippe Vorst.