'Ga eropuit en laat ze proeven'

Hoe krijg ik iedere dag een cateringklus?

New York Pizza - 23-03-2017

Hakan runt met zijn vrouw een Turks restaurant in Venray. Niet de makkelijkste plek. Hoe kunnen ze hun zaak laten groeien zonder groot marketingbudget?

New York Pizza helpt zaken

Drie ondernemers pichten hun uitdaging bij Uitblinker in Zaken New York Pizza. Oprichter en eigenaar Philippe Vorst geeft advies.

Eda Specialiteiten in Venray

Hakans vrouw is de enige kok in de Ottomaanse keuken in Venray. ‘Kan ze nog twee keer zoveel klaarmaken?’ vraagt Philippe. ‘Jawel’, antwoordt Hakan. ‘Dan heb je nog geen probleem’, lacht Philippe ‘Zorg er eerst voor dat zij het nog nét aankan. Daarna volgt de volgende stap: iemand aannemen die door je vrouw wordt opgeleid. Eén vuistregel: als diegene die het overneemt 70 procent van jouw kwaliteit heeft, dan moet je tevreden zijn.’ Maar Hakans vrouw gaat voor 100 procent. Philippe: ‘Dan moet je niet met mij gaan praten, maar met je vrouw!’

Marketing is de manier om meer klanten binnen te halen. Dat hoeft niet veel geld te kosten. ‘Ga gewoon langs en laat je product proeven. Het is hartstikke lekker.’

Dit is het advies van Philippe aan Hakan:

  • Wil je meer klanten of meer cateringklussen? Marketing is het antwoord.
  • Bezoek bedrijven met monsters en je menukaart. Laat ze proeven!
  • Richt je blik naar op de buitenwereld en verkoop je product.
 
 

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. Zo volgden wij eerder Corendon en Oger. In deze serie volgen we New York Pizza CEO Philippe Vorst.

 
 
 
 

Zakelijk internet gratis op proef

Elke slimme zzp'er kiest ook thuis voor zakelijk internet. En dat kun je nu drie maanden gratis uitproberen. Geheel vrijblijvend en naast je huidige internetprovider. Zodat je echt goed kunt vergelijken.