Deel 3: Hoe ga je om met 500 medewerkers?

Rahma kent iedereen bij naam

Met een emmer en een sponsje, zo begon Rahma el Mouden twintig jaar geleden. Inmiddels geeft ze leiding aan 500 medewerkers, die stuk voor stuk met haar weglopen. Hoe krijgt ze dat voor elkaar?

Miljoenenbedrijf MAS telt inmiddels 500 medewerkers, waarvan 80 procent fulltime werkt. Door twintig jaar ervaring is Rahma een HR-expert geworden en weet ze als geen ander hoe ze met verschillende culturen om moet gaan. Ondanks de enorme groei van de afgelopen jaren kent Rahma nog altijd iedere werknemer persoonlijk. Sommige mensen zijn al vanaf het begin in dienst.

Werving via je eigen personeel

Een vacature plaatsen doet MAS eigenlijk nooit: ‘Goede mensen werven wij via onze eigen mensen. Ze krijgen hier een interne opleiding. Discipline, betrouwbaarheid en snelheid, dat is voor mij het belangrijkste’, stelt ze. Rahma wil haar werknemers kansen bieden. Zelf begon ze ook met een achterstand op de arbeidsmarkt. Daarom is er binnen het bedrijf aandacht voor talent en ontwikkeling, ongeacht je achtergrond. Zolang je hard werkt, kun je ver komen.  

Betrokken baas, betrokken medewerkers

Rahma wil zich opstellen als een betrokken baas: ‘Ik wil mijn werknemers het gevoel geven dat ze met al hun problemen en opmerkingen bij mij terecht kunnen en dat ik ze serieus neem.' Haar visie? Werknemers spiegelen en meten zich aan hun directeur: 'Als ik mijzelf betrokken opstel, hoop ik dat mijn werknemers hetzelfde doen.’

Werken in het Rijksmuseum

Grote klanten zorgen voor veel werk. Alleen een opdrachtgever als het Rijksmuseum zorgt al voor 40 fulltime banen. Hoe is het om tussen de meesterwerken je werk te doen? En waarom lopen alle medewerkers weg met Rahma? Bekijk de video.

Het beste personeel? Tips:

  • Werf nieuw personeel via je vaste werknemers. Zij kunnen een goede voorselectie voor je maken. 
  • Beloon hard werken met ruimte voor ontwikkeling.
  • Wees toegankelijk voor alle lagen binnen je onderneming; zorg dat iedereen durft aan te kloppen met vragen en verbeterpunten.

Meer Uitblinkers in Zaken over personeel

Meer MAS in zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. We volgden ook CorendonOgerNew York Pizza en Studio 100. In deze serie volgen we MAS-oprichter Rahma el Mouden.