'Je mensen zijn je kapitaal'

Hoe beperk je de financiële risico’s van extra personeel?

Emke Snoep is eigenaar van Smartab, een reparatiewinkel voor smartphones en tablets. Hij groeit flink. Maar meer personeel brengt financiële uitdagingen met zich mee. Hoe kan hij de risico’s beperken?

Ondernemers pitchen bij MAS

Drie ondernemers pitchen hun uitdaging bij MAS-oprichtster Rahma el Mouden en haar dochter Oumaima. Zij geven advies.

Meer personeel: wat zijn de financiële risico's?

Emke Snoep (28) startte vijf jaar geleden Smartab, een reparatiewinkel voor smartphones en tablets. Inmiddels heeft hij 8 personeelsleden. En het bedrijf groeit door! Emke wil graag meer mensen aannemen. Maar dat brengt ook financiële verplichtingen met zich mee. Zijn vraag aan Rahma en Oumaima: wat zijn de financiële risico’s die samenhangen met meer personeel? En hoe kan hij de risico's beperken?

Het advies van Rahma en Oumaima

  • Probeer je verloop laag te houden. Als er mensen vertrekken, vertrekt er ook geld. Een inwerkperiode kost ook tijd en dus geld
  • Monitor je personeel. Houd efficiëntie, productiviteit en verzuim bij. Zo weet je waar je moet bijsturen en verlies je geen geld.
  • Wil je groeien, maar kun je nog geen extra mensen aannemen? Motiveer je team om mee te groeien. Laat weten dat je ze nodig hebt om je doelen te bereiken. En dat er daarna wel ruimte is voor nieuwe mensen.

Meer over personeel

Meer MAS-pitches

Uitblinkers in zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. Zo volgden wij New York PizzaCorendonOger en Studio 100. In deze serie volgen we de oprichtster van MAS: Rahma el Mouden.