MAS in zaken

Uitblinker in schoonmaak

Rahma el Mouden richtte 20 jaar geleden schoonmaakbedrijf MAS op. Met klanten als het Rijksmuseum en de A'DAM Toren heeft Rahma haar sporen verdiend. Tijd om plaats te maken voor dochter Oumaima.

Marokkaans meesterwerk

Schoonmaken klinkt misschien niet sexy, maar in deze branche gaan miljoenen om. Met een omzet van 9 miljoen is Rahma - ooit zelf begonnen als schoonmaakster - een grote speler in de markt. Hoe werd ze een uitblinker in schoonmaak?

Kom in de flow met Ziggo Zakelijk Internet. Nu drie maanden gratis!

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

Even voorstellen: wie runt MAS?

Rachma el Mouden

Rahma kwam op haar zestiende met haar man naar Nederland. Ze begon in 1977 als schoonmaakster in Amsterdam. Twintig jaar later richtte ze MAS op. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met 500 medewerkers en vestigingen in Rotterdam en Den Haag. In 1999 werd ze ‘Europese zwarte zakenvrouw van het jaar’ en ontving ze twee koninklijke onderscheidingen in Marokko. Rahma heeft een zoon, dochter en vier kleinkinderen.

Oumaima el Mouden

Oumaima volgt de mavo, de havo en de hbo-opleiding facilitair management. In 2004 begint ze aan een studie cultuur, organisatie en management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Die studie breekt ze na drie jaar af om fulltime voor het schoonmaakbedrijf van haar moeder te gaan werken, dat ze in 2018 zal overnemen. Oumaima is getrouwd, heeft vier kinderen en woont met haar gezin in Amsterdam-Sloten.