‘Word niet te verliefd op je idee’

Hoe reken je af in een café zonder op te staan?

‘De rekening, alstublieft?’ Weg met het onhandige betaalmoment in de horeca. Hoe helpt Bram jou bij het bestellen & betalen van je volgende biertje?

Ondernemers pitchen bij bunq

Welke startup heeft potentie? Drie ondernemers pitchen hun idee bij bankdisruptor Ali Niknam.

Wat kunnen we doen aan dat onhandige betaalmoment in de horeca?

Waar je met bunq de rekening van de biertjes met je vriendengroep gemakkelijk kunt splitten, wil Bram Runhaar helemaal af van het onhandige bestel- en betaalmoment in de horeca. Hoe? Door mensen met hun eigen smartphone te laten bestellen & betalen, maar zonder het downloaden van een app. Gemakkelijk je bestelling afrekenen en een mooie oplossing voor het personeelstekort.

Hoe bramr werkt? Er ligt een kaart op tafel met een QR-code en NFC-chip. Door de kaart te scannen kom je direct in het menu van het betreffende restaurant. Je selecteert je cappuccino en klikt op afrekenen. Dat doe je met iDEAL en de bon rolt uit de kassa. Hoe denkt Ali hierover? Wat doet bunq om betalen met de smartphone beter en makkelijker te maken? Hoe zou Bram daar handig gebruik van kunnen maken?

Het advies van Ali

  • Werk samen met andere bedrijven zoals Thuisbezorgd.nl. Die heeft de menukaarten en je bent dan al binnen bij de horeca.
  • Blijf je concullega’s voor door goed marktonderzoek te doen en te luisteren naar je gebruikers en horecabazen. Zorg dat je goed contact hebt met de gebruiker, maar bovenal met de horecabaas om zijn behoeften te achterhalen.

  • Raak niet te verliefd op je idee.

Meer over startups

Meer pitches

Toffe tips voor iedere ondernemer

De afgelopen 3 jaar interviewde Ziggo Zakelijk tientallen bevlogen ondernemers over succesvol ondernemerschap. De tips en tricks delen we graag in een overzichtelijk e-book: de Uitblinkersbundel.

Uitblinkers in zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. Zo volgden wij New York PizzaCorendonOger, Studio 100 en MAS. In deze serie, The Next Web, volgen we start-up goeroe Boris Veldhuijzen van Zanten.