Hoe maak je tijd voor je onderneming?

‘Blok vaste dagen in je agenda’

Als ondernemer zo hard groeien dat jijzelf en je onderneming eraan onderdoor gaan? Jan Willem biedt niet een oplossing, maar voorkomt dit probleem. Maar - vroeg hij aan Bas - waar moet hij beginnen?

Ondernemers pitchen bij AFAS

Drie ondernemers kregen de kans een vraag voor te leggen aan CEO Bas van der Veldt van software familiebedrijf AFAS.

Hoe zorg je voor een goede start van je onderneming?

Jan Willem Smulders wil met zijn onderneming Groeiendoejezo ondernemers advies en trainingen geven om te voorkomen dat je uitvalt door te groeien. Op dit moment lost hij die groeiproblemen vooral op, maar het zou mooier zijn om ze te kunnen voorkomen. Smulders wil niet meer alleen advies geven en legt de focus op trainingen. Trainingen voor ondernemers, door ondernemers. Maar waar moet hij beginnen? Moet hij regionaal een vliegwieleffect genereren of is een samenwerking met een verzekeraar of bank de oplossing? En waar haalt hij zelf als ondernemer de tijd vandaan?

Het advies van Ali

  • Zoek een goede samenwerking en bied toegevoegde waarde, kijk naar voorbeelden als nlgroeit. Zij bieden een netwerk, maar nog geen trainingen. Wees complementair!
  • Denk na over wat je geeft en over wat je neemt. Onderzoek wat je gratis kunt aanbieden.
  • Blokkeer vaste dagen in je agenda voor je nieuwe onderneming en zorg dat iedereen dat weet. Reserveer deze dagen dan ook echt helemaal voor Groeiendoejezo. 

Meer over startups

Meer pitches

Tips en inspiratie voor ondernemers

Tips van succesvolle ondernemers, de nieuwste artikelen en zakelijke aanbiedingen in je inbox.

AFAS in zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. We volgden ook BunqThe Next WebCorendonOgerNew York Pizza, MAS en Studio 100. In deze serie volgen we CEO van AFAS en zelf-uitgeroepen entrepe-nerd, Bas van der Veldt.