Werken in 2046

Hoe AFAS de werkplek van de toekomst creëert

Wie alles uit zijn medewerkers wil halen, moet voor topfaciliteiten zorgen. Faciliteiten die toekomstbestendig zijn. Hoe creëert AFAS de werkplek van de toekomst?

Vervelend werk wordt geautomatiseerd bij AFAS. Dat maakt werken bij het familiebedrijf leuker en makkelijker. Heb je een afspraak bij AFAS? Dan word je ontvangen door digitale receptionisten An@, Fr@, Bab@ en Moham@. Je contactpersoon krijgt automatisch te zien dat je bent gearriveerd. Ondertussen krijg je een kopje koffie aangeboden door een gastvrouw.

Faciliteiten van de toekomst

Voor een toekomstbestendige werkplek en optimale prestaties van je medewerkers, richt je de Digital Workplace in, oftewel de mogelijkheid tot flexibel werken: voldoende flexplekken én de juiste data-infrastructuur. AFAS houdt met de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor rekening met de werkplek van de toekomst. Ton van der Veldt, vader van Bas en oprichter van AFAS: ‘Het pand is pas over drie jaar af, dan moet het nog 25 jaar mee. Hoe dat eruitziet? Het moet in ieder geval toekomst-proof zijn.’ Nu al laat AFAS de kantoren op Curaçao en België via een videoverbinding meekijken bij het maandelijkse Cultuurcafé.

Niet per se thuiswerken

In het huidige AFAS-kantoor zijn al veel flexplekken, vooral voor consultants en accountmanagers. ‘Die zijn als het goed is een groot deel van de week op pad, bij klanten en prospects’, aldus AFAS CEO Bas van der Veldt. Thuiswerken bij AFAS mag, maar liever niet meer dan een dag in de week. ‘Ik vind het zelf heerlijk om een dag in de week thuis de mails even weg te werken en belangrijke stukken te lezen. Maar de meest interessante gesprekken vinden plaats bij de koffieautomaat. Dat mis je als je thuiswerkt’

Meer AFAS

Tips en inspiratie voor ondernemers

Tips van succesvolle ondernemers, de nieuwste artikelen en zakelijke aanbiedingen in je inbox.

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. We volgden ook BunqThe Next WebCorendonOgerNew York Pizza, MAS en Studio 100. In deze serie volgen we CEO van AFAS en zelf-uitgeroepen entrepe-nerd, Bas van der Veldt.