AFAS in Zaken

Het automatiseren van succes

De wereld van administratieve bedrijfssoftware klinkt misschien niet heel erg spannend. Familiebedrijf AFAS laat met ongekende cijfers zien dat grote successen mogelijk zijn in deze business. In deze aflevering van Uitblinkers in Zaken gaan we op zoek naar het hoe, wat, wie en waarom achter het succes van dit florerende familiebedrijf.

Ondernemen als totaalpakket

Administratieve software. Niet echt spannend, denk je? Schijn bedriegt, want softwarebouwer AFAS presteert ongekend met € 121,4 miljoen omzet en € 43,5 miljoen winst. Wat is hun geheim?

Meer uit deze serie

Onderneem op topsnelheid. Nu tot 4 maanden gratis!

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

 
 
 

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

 
 
 

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

Even voorstellen: wie runt AFAS?

Bas van der Veldt (41)

Al op zijn 19e begon Bas bij AFAS als productmanager. De zelfbenoemde nerd stroomde daarna door via de posities manager productmanagement en directeur productontwikkeling naar CEO en boegbeeld van AFAS. Onder zijn leiding is AFAS doorgegroeid naar een omzet van meer dan € 100 miljoen.

Arnold Mars (37)

Waar Bas zijn vader Ton opvolgde als algemeen directeur, trad Arnold in de voetsporten van zijn vader Piet als financiële man. Arnold is minder zichtbaar naar de buitenwereld dan Bas, maar houdt als CFO de financiële koers nauwlettend in de gaten.