Ook BCT draadloos aan de slag

Effectiever en efficiënter in een draadloos kantoor

BCT ontwerpt en implementeert al 30 jaar software voor de overheid en voor zakelijke dienstverleners uit diverse branches. Om efficiënter te kunnen werken, verhuisde het bedrijf zijn 4 vestigingen onlangs naar 1 pand. Een voorwaarde voor de nieuwe locatie was een internetverbinding van hoge kwaliteit.

“BCT ontwikkelt en implementeert software”, vertelt Dimitri Palmen, directeur van BCT. “Om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn, is een goede internetverbinding onmisbaar. Maar deze was helaas niet optimaal: datastromen tussen de afzonderlijke locaties werkten niet goed en videoconferencing was maar beperkt mogelijk. Ook konden we niet tijd- en plaats onafhankelijk werken, terwijl het juist belangrijk is dat onze medewerkers altijd en overal aan de slag kunnen. Voor ons nieuwe pand was een goede wifiverbinding daarom een belangrijke voorwaarde.” 

Uitdaging

“De wifi in het nieuwe pand moest sterk genoeg zijn om flexibel mee te kunnen werken”, zegt Palmen. “Vanaf verschillende locaties, met verschillende devices en in de cloud. De sterke kwaliteit en betrouwbaarheid van internet en wifi van Ziggo gaf de doorslag om met Ziggo in zee te gaan. Ook de goede prijskwaliteitverhouding was belangrijk bij onze keuze. De uitdaging was om in de toekomst meer beeld en geluid over het internet te kunnen verplaatsen. Daarnaast wilden we geen enorme investering doen.”

Goede keuze

Ziggo kwam met een goede oplossing voor BCT: Multi Wifi XL. Dat is betrouwbare wifi, van hoge kwaliteit, waarmee je echt overal kunt werken, zonder het wifi-signaal te verliezen. Ook is de investering beperkt en betaal je maandelijks een vast bedrag voor gebruik en service. Daarnaast is Multi Wifi XL een zeer schaalbare oplossing. Palmen: “We gebruiken de Multi Wifi XL van Ziggo pas een halfjaar, maar ik kan nu al stellen dat het een goede keuze was om hiermee te werken. Het werkt perfect en Ziggo pakt problemen snel aan. Zo hadden we een opstartprobleem, waardoor we even zonder internet kwamen te zitten. Ziggo loste dat goed op. Op zo’n moment zie je ook wat je aan elkaar hebt.”

De wifi in het nieuwe pand moest sterk genoeg zijn om flexibel mee te kunnen werken. Vanaf verschillende locaties, met verschillende devices en in de cloud. De sterke kwaliteit en betrouwbaarheid van internet en wifi van Ziggo gaf de doorslag om met Ziggo in zee te gaan.

Bricks, bytes and behaviour

“Zo’n aanpassing in de infrastructuur van je bedrijf heeft effect op het werk en de cultuur in onze organisatie. Ik noem het een veranderingsproces van ‘bricks, bytes and behaviour’. Zo moet je nieuwe werkafspraken maken met je medewerkers en flexibele werkplekken creëren. Hierbij gaat het erom dat onze werknemers zelfredzamer worden zonder dat zij zich compleet los voelen van hun collega’s en de organisatie. Zo krijgt men meer toegevoegde waarde voor de zaak. We krijgen heel positieve reacties op ons wifinetwerk, zowel van ons eigen personeel als van gasten. Zelf merk ik ook veel verandering. Zo heb ik geen eigen kantoor meer, waardoor ik vaker tussen mijn mensen zit en beter beschikbaar en benaderbaar ben.”

Co-creatie

“Van een partner als Ziggo verwacht ik dat ze zich in ons verdiepen en weten in welke richting ons bedrijf zich ontwikkelt”, zegt Palmen. “We gaan een gezamenlijke toekomst aan en voor mij is co-creatie de insteek die hier het beste bij past. Dat houdt in dat beide partijen verder kijken dan de lettertjes in het contract. We moeten met elkaar meedenken en de dialoog aangaan, met oplossingen komen en beloftes nakomen. Ook wil ik het gevoel hebben dat we serieus genomen worden. En Ziggo doet dat.”