Je wifi in topconditie

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg digitale mogelijkheden om op afstand te werken. Als je wifiverbinding goed is tenminste. De komende tijd heb je die hard nodig, dus hier een handig stappenplan om je wifi in topconditie te brengen.
 

Stap 1. Gebruik de wifi-checklist 


Efficiënt thuiswerken begint met een goed wifisignaal. Je hebt daarvoor een modem nodig dat goed werkt, verbinding met het juiste netwerk, zo min mogelijk stoorbronnen en correcte instellingen. We hebben een handige wifi-checklist opgesteld, waarmee je jouw wifiverbinding beter maakt.
 

Stap 2. Maak gebruik van de Wifi Assistant 


Thuiswerken is een stuk leuker met een stabiele wifiverbinding. Want zeg zelf: skypen met iemand die als een robot klinkt, is maar even grappig. Daarom helpen we je graag om alles uit je verbinding te halen met de Wifi Assistant. Deze app gebruikt Augmented Reality om een 3D-plattegrond van de wifisituatie op je (thuis)werkplek te maken. Op basis daarvan krijg je direct advies hoe je het signaal verbetert. Zonder monteur. Handig!
 

Stap 3. Plaats je modem slim 


Waar heb je jouw thuiswerkplek ingericht? Een bureautje op zolder, een eigen tuinkantoor of aan de keukentafel? Waar het ook is: zorg dat je modem op een handige plek in de buurt staat. Of hangt. Hoe meer muren het wifisignaal dempen, hoe groter de kans op ruis.
 

Stap 4. Boost je wifi 


Is snel voor jou niet snel genoeg? Dan zijn er gelukkig nog allerlei slimme apparaten om je wifi-verbinding te optimaliseren. Routers en wifi-boosters bijvoorbeeld. Zo mail, bel en vergader je overal in huis alsof je op kantoor bent.
 

Stap 5. Los storingen op 


Heb je last van een storing? Heel vervelend! Laten we eens kijken wat er aan de hand is. Misschien is je internetverbinding niet goed, of is je wifi erg traag door een storing ergens in de buurt. Check storingen eenvoudig via onze website. Je krijgt dan ook meteen de checklist nog een keer te zien.
 

Stap 6. Gebruik SmartWifi


SmartWifi is slimme wifi. Plaats smart Wifiboosters op elke gewenste plek in huis om een wifi-punt te creëren. Samen vormen ze dan een krachtig, draadloos wifinetwerk in je huis of zaak. Je hoeft dan nooit meer van netwerk te wisselen als je naar een andere ruimte loopt. Misschien een goed moment om dit eens uit te zoeken! 

Ps: je kunt natuurlijk ook bellen via wifi 


Maak je eigenlijk al gebruik van wifi bellen? Daarmee ben je sneller verbonden, heb je binnen en buiten beter bereik en heb je een razendsnelle 5G-dataverbinding tijdens het audiogesprek. Handig! Bijvoorbeeld als je tijdens een telefonisch overleg meteen wat documenten wilt delen. Het enige wat je nodig hebt is een geschikte telefoon, de laatste software en een 5G-abonnement. Zo belemmert niets je meer om succesvol te werken vanuit huis.