Overal en altijd wifi met Wifispots

Door Herman Weerman

Nieuws - 06-12-2019

Wifi moet er altijd zijn. Zeker als ondernemer sta je graag direct in verbinding met opdrachtgevers en klanten. Wist je dat je op miljoenen plekken in Nederland gratis toegang hebt tot veilig draadloos internet?

Ziggo biedt klanten een omvangrijk wifi-netwerk, dat je gratis kunt gebruiken. Honderdduizenden modems van Ziggo klanten zijn hiervoor omgebouwd tot zogeheten ‘Wifispots’. Op deze plekken kunnen passanten die óók klant zijn, inloggen via hun smartphone, tablet of laptop. Met andere woorden: een openbaar signaal vanuit je modem, náást je eigen privé netwerk. Wie zijn eigen Wifispot aanzet, kan die van een ander ook gebruiken.

Duizenden straatkasten voor snelle internettoegang

Daarnaast hebben we geïnvesteerd in het plaatsen van duizenden straatkasten door heel Nederland. Hier draait Wifispots ook op. Daardoor heb je nu ook in drukbezochte stadscentra een volledige dekking en snelle internettoegang.

Vijf voordelen van Wifispots

Met Wifispots heb je ook buiten kantoor overal wifi. Handig voor afspraken buiten de deur en voor het verminderen van dataverbruik. Het enige wat je nodig hebt, is een abonnement op internet van Ziggo Zakelijk of Ziggo Mobiel.

1. Eenvoudig instellen

Heb je een internetabonnement bij Ziggo? Dan maak je gratis gebruik van Wifispots. Software en apps zijn niet nodig. Je hoeft enkel de wifi-instellingen in je apparaat aan te passen. Je voert eenmaal je gebruikersnaam en wachtwoord in en logt vervolgens altijd automatisch in als er een Wifispot in de buurt is.

2. Bijna overal Wifi

Internetten via Wifispots kan nu al op ruim 2 miljoen plekken in Nederland. De meeste Wifispots staan in de steden niet meer dan enkele tientallen meters uit elkaar. In de top-30 binnensteden staan in totaal 3.000 straatkasten met Wifispots, zodat je in winkelstraten en op terrassen internet hebt met snelheden tot 100 Mbit/s. We verwachten een groei naar zo’n 3 miljoen plekken in Nederland en willen de top 30 binnensteden uitbreiden naar de top 100. Qua dichtheid van het aantal Wifispots lopen we nu al voorop in de wereld, net als op het gebied van logingemak en veiligheid.

3. Veilige Wifi-verbinding

Je gebruikt geen open wifi-verbinding, maar logt automatisch in via een beveiligde verbinding. Dat is prettig. Het wordt namelijk steeds makkelijker om apparaten op een onveilig netwerk te hacken en wifi-verkeer af te tappen. Zeker als je met twintig anderen op hetzelfde netwerk zit. Dankzij de Wifispots werk je via een versleutelde verbinding en loop je geen risico.

4. Log in op Wifispots met elk gewenst apparaat

Of je nu een laptop, een tablet of een smartphone gebruikt: je kunt met vrijwel alle apparaten inloggen op Wifispots. Overal wifi dus! Het instellen verschilt per type, maar alles werkt even makkelijk. Zeker voor tablets zijn Wifispots een uitkomst, want veel mensen hebben een versie zonder simkaart en zijn dus afhankelijk van draadloos internet.

5. Kosten besparen met Wifispots

Je maakt gratis gebruik van Wifispots als je een internet- of mobiel abonnement hebt van Ziggo. Omdat er bijna altijd een Wifispot in de buurt is, kun je een goedkoper data-abonnement nemen. Ook huis- of kantoorgenoten kunnen hiervan gebruikmaken. Je kunt namelijk met vijf apparaten tegelijk online zijn.

Ontdek hoe je Wifispots gebruikt

Altijd én overal wifi met zakelijk internet

Wil je ook overal wifi? Met een zakelijk internet abonnement van Ziggo heb je een betrouwbare en snelle internetverbinding. Met snelheden tot wel 1000 Mbit per seconde. Én je maakt gratis gebruik van alle voordelen van Wifispots. Maak een keuze uit de verschillende abonnementen of ga voor Alles-in-1: internet, bellen en tv-kijken in één.

Vragen? Neem contact op met onze Klantenservice. Dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.

Overal wifi door Herman Weerman

Onze elektrotechnisch ingenieur Herman Weerman introduceerde als een van de eersten breedband internet in Nederland. Hij werkt bijna 10 jaar bij Ziggo en was als senior productontwikkelaar verantwoordelijk voor de introductie van wifi op kabelmodems. Hierna ontwikkelde hij de dienst Wifispots, waarmee hij prijzen won bij de Computable Awards 2013 en de Timmie Awards 2014. Momenteel is hij senior productmanager wifi voor Ziggo voor ondernemers, en werkt hij aan de nieuwe generatie wifi-diensten en aan geavanceerde toepassingen van Wifispots.