‘Wat me verbaast, is dat het er niet al is’

Disruptor van de juridische markt

Bezwaar maken tegen een verkeersboete zonder papierwinkel? Max geeft je het recht in eigen handen. Maar hoe werk je samen met een overheidsorgaan?

Ondernemers pitchen bij bunq

Welke startup heeft potentie? Drie ondernemers pitchen hun idee bij bank disruptor Ali Niknam. 

Hoe ga je om met de logheid van de overheid?

Net zoals bunq de bankenwereld betrad, stapt Max Heck de juridische markt binnen. Ook deze markt zit aardig op slot. Innovatie is een nieuw woord en de logheid van de overheid kan een behoorlijke groeiremmer zijn.

Met Appjection maak je met één foto bezwaar tegen een verkeersboete. Het systeem leest de foto automatisch uit en op basis van jurisprudentie beantwoord je een aantal vragen. Als Max en zijn collega’s grond zien om bezwaar te maken, sturen ze de documentatie naar de overheid. En daar loopt het vast. Het duurt 16-26 weken tot ze een uitslag krijgen en alles gaat per post. Ali’s geduld werd met bunq ook behoorlijk op de proef gesteld voordat hij zijn bankvergunning in ontvangst mocht nemen. Hoe ga je om met die logheid van de overheid?

Het advies van Ali:

  • Laat je als ondernemer niet uit het veld slaan en wees trots op dat je het toch voor elkaar krijgt, ondanks alle tegenstand.
  • Maak je niet te veel zorgen als je ergens vastloopt. Want als jij er last van hebt, hebben je concullega’s daar ook last van.
  • Ga het dialoog aan met het overheidsorgaan en zoek samen naar gemeenschappelijke mogelijkheden. Dan loop je al voor op de rest.

Meer over startups

Meer pitches

Uitblinkers in zaken

In de documentaireserie Uitblinkers in Zaken komen ondernemers aan het woord die een inspirerend verhaal hebben. Ondernemers die uitblinken in hun vak. Zo volgden wij New York PizzaCorendonOger, Studio 100 en MAS. In deze serie, The Next Web, volgen we startup-goeroe Boris Veldhuijzen van Zanten.