Locatie-onafhankelijk werken geeft vrijheid

Nieuws - 01-06-2017

Martijn Reintjes geeft een geheel eigen invulling aan het begrip 'digitale nomade'. Terwijl zijn Aziatische programmeurs het werk doen, bewaakt hij al reizend de voortgang van zijn projecten.

Voor veel bedrijven met een website is conversie het toverwoord. Simpel gezegd: een site moet zoveel mogelijk klanten en omzet opleveren. Met Testing.Agency richten Martijn Reintjes en zijn medevennoten zich op bedrijven die juist dat punt willen verbeteren. “Dat zijn vaak webshops en reissites die zoveel mogelijk transacties of boekingen willen binnenhalen. Maar niet alle sites werken even goed, en daardoor laten bedrijven omzet liggen.

Door met A/B-tests te onderzoeken wat op een site wél en wat níet werkt, komen we erachter waar de verbeterpunten liggen. Dat vraagt wel om een multidisciplinaire aanpak en niet elk bedrijf heeft al die disciplines in huis. Daar komen wij in beeld.”

Niet in Nederland

Hoewel Reintjes Utrecht als uitvalsbasis heeft, werkt hij locatie-onafhankelijk over de hele wereld. Testing.Agency beschikt dan ook niet over een eigen kantoor, aangezien de programmeurs en webdesigners niet in Nederland wonen. “We hebben inmiddels zes mensen fulltime in dienst. Daarvan werken er vijf op de Filippijnen en één in Indonesië. Dat is voordeliger voor ons, maar we vinden het vooral belangrijk om talent in landen die zich ontwikkelen professionele kansen te bieden”, vervolgt Martijn.

“Het was in eerste instantie een uitdaging om dat allemaal goed te regelen, maar inmiddels werkt het heel goed. Onze mensen in het buitenland doen het werk en wij bewaken de kwaliteit. Iedereen weet wat er van hem wordt verwacht en we doen ons best om jaarlijks één of twee keer samen te komen. Hebben we een bepaalde discipline niet in huis, dan kunnen we altijd terugvallen op bevriende freelancers. Of we zoeken op online job-boards als Upwork99 designs.nl en voices.com. Zo zijn we heel flexibel.”

Geen uurtje-factuurtje

In de wereld van ZZP’ers is de digitale nomade bezig aan een gestage opmars. Zolang er maar wifi is, kan de gemiddelde freelancer overal ter wereld werken. Zo ver en liefst zo warm mogelijk, is daarbij het devies. Voor Martijn Reintjes is deze werkwijze ideaal:

“Ik heb nu alle vrijheid die ik mezelf kan wensen. Voorheen was ik ook werkzaam als ZZP’er, maar het nadeel is dat je ook op momenten dat je liever gaat reizen, toch gewoon moet werken. Ik wilde af van dat ‘uurtje-factuurtje’ en ben daarom met drie compagnons het bedrijf Testing.Agency begonnen. Daarmee verkopen we diensten die ook waarde toevoegen en omzet opleveren als we er zelf niet zijn. Het werk gaat dan gewoon door.”

Tips voor de digitale nomade

  • Verdubbel je tarieven of verhoog deze stapsgewijs per opdracht
  • Vraag jezelf af waar je blij van wordt
  • Experimenteer met onderling samenwerken
  • Besteed uit wat je niet leuk vindt