Studio 100 in Zaken

Het Disney van de Benelux

In 1996 richtten Gert Verhulst en Hans Bourlon een productiehuis op: Studio 100. Sindsdien hadden ze het ene succes na het andere in de Benelux. Hoe gaan ze nu de stap naar de wereldtop maken?

Studio 100: het Disney van de Benelux

In 1996 richtten Gert Verhulst en Hans Bourlon een productiehuis op: Studio 100. Met karakters als Kabouter Plop, Bumba, Maya de Bij en Heidi groeide het uit tot het Disney van de Lage Landen. Maar daar houden de ambities niet op...

Het beste zakelijke internet, afgestemd op jou als ondernemer

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

Even voorstellen

Hans Bourlon

Oprichter en eigenaar met een derde van de aandelen van de Studio 100 Groep. Hij is als CEO vooral het zakelijke brein van het Belgische entertainmentbedrijf. Hans heeft het bedrijf zien groeien van 5,6 naar 161,5 miljoen euro omzet.

Anja van Mensel

CEO van Studio 100 Benelux en verantwoordelijk voor dagelijkse gang van zaken rond het contentgedeelte. Anja heeft zich opgewerkt binnen het bedrijf: van producer van shows, series en films naar afdelingshoofd. Sinds 2013 is ze CEO.

Steve van den Kerkhof

Steve is CEO van Plopsa, het attractieparkconcern dat tot de Studio 100 Groep behoort. Hij houdt zich bezig met de groei van de vijf attractieparken, bijvoorbeeld met de nieuwe themazone Heidiland en een Plopsa Hotel.