bunq in zaken

De code tot succes

Ali Niknam is dé bankdisruptor van Nederland en loopt met bunq voorop om de bankensector te vernieuwen. Wat maakt hem succesvol? En hoe daagt hij zijn mensen uit te blijven innoveren? Ali vertelt over zijn (kluis)sleutel tot succes.

Code tot succes

Ali Niknam is een programmeur met een missie. Na zijn succes met domeinregistratieplatform TransIP, dat nog altijd kan rekenen op miljoenenwinsten, wil hij de conventionele bankwereld op zijn kop zetten. Daarom is hij bunq gestart, een techbedrijf met een banklicentie. Maar hoe vindt hij de juiste code tot succes?

Meer uit deze serie

Kom in de flow met Ziggo Zakelijk Internet. Nu drie maanden gratis!

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

 
 
 

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

 
 
 

Of bekijk de andere Uitblinkers in Zaken

Even voorstellen: wie runt bunq?

Ali Niknam

Ali Niknam (1981) is CEO en oprichter van bunq. Geboren in Canada, opgegroeid in Iran. Tijdens zijn studie Technische Informatica aan TU Delft behaalde hij als ondernemer eerder succes met zijn webhostingbedrijf TransIP. Dat kon voor € 17 miljoen garant staan om in 2012 bunq te starten. Ali is niet bang voor risico’s en loopt graag voorop. Ook in zijn vrije tijd in het zwembad, haalt hij iedereen in.

Djoeri Timessen

Djoeri Timessen (1988) studeerde International Business Communication en ging naar China om Mandarijn Chinees te leren. Waarna hij in 2012 als Lead Product Owner bij TransIP begon. In 2013 vroeg Ali hem in te stappen in het bunq-avontuur als Hoofd HR en Hoofd Product. En met succes! Sinds januari dit jaar is hij Chief Product Officer en, met toestemming van De Nederlandsche Bank, de jongste bankdirecteur van Nederland.