Overslaan en ga naar inhoud

Netneutraliteit voor zakelijk internet

Netneutraliteit. Die term is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. In het kort betekent het dat we alle gegevens die we via internet versturen, gelijk behandelen. Het gaat ook over hoe we het internetverkeer beheren en dat we open en eerlijk zijn over de internetsnelheid die je van ons kunt verwachten. Op deze pagina lees je er meer over.

Verkeersregelaar

Op ons netwerk kun je bellen, supersnel internetten en tv-kijken in HD. Door het verkeer in goede banen te leiden zorgen we ervoor dat daar meer dan genoeg ruimte voor is. We nemen ook maatregelen om je bedrijf te beschermen op internet. Zo voeren we veiligheidscontroles uit, houden we spam tegen, nemen we maatregelen tegen het versturen van spam en zorgen we ervoor dat anderen geen toegang krijgen tot je bedrijfsgegevens.

Internetsnelheden

Goed en snel internet vinden we heel belangrijk. We zorgen voor een snelle internetverbinding van hoge kwaliteit. De snelheid van je internet is van veel factoren afhankelijk. Vaak valt de snelheid hoger uit, soms wat lager. Als iedereen tegelijk online is bijvoorbeeld. Op zo'n druk moment kan het gebeuren dat de snelheid onder het maximum ligt. Bovendien gaat het internetverkeer niet alleen over ons netwerk. De snelheid hangt ook af van andere dingen. Zoals je eigen wifi-verbinding of de snelheid van een website of het apparaat dat je gebruikt.

Wat je kunt verwachten

Wat voor snelheid je van ons kunt verwachten, zie je hieronder. De geadverteerde snelheid is de internetsnelheid die bij je abonnement hoort. Die snelheid meten we vanaf het modem of de router/switch.

Omschreven snelheid Gemeten snelheid
Maximale download- en uploadsnelheid Gelijk aan de geadverteerde snelheid
Normale download- en uploadsnelheid
Hoger dan 95% van de geadverteerde snelheid (meer dan 80% van de dag)
Minimale download- en uploadsnelheid Hoger dan 60% van de geadverteerde snelheid (meer dan 99% van de dag)

Glasvezelinternet

Omschreven snelheid Gemeten snelheid
Maximale download- en uploadsnelheid Gelijk aan de geadverteerde snelheid
Normale download- en uploadsnelheid
Hoger dan 99% van de geadverteerde snelheid (meer dan 80% van de dag)
Minimale download- en uploadsnelheid Hoger dan 90% van de geadverteerde snelheid (meer dan 99% van de dag)

Met een internetkabel kun je die snelheid halen, waar je ook woont of werkt. Het maakt dan ook niet uit met hoeveel huishoudens je op de centrale zit of hoe ver je ervan bent verwijderd.

Klantenservice

Natuurlijk hopen we dat internet, televisie en bellen aan je verwachtingen voldoen. Toch niet? En helpen de oplossingen van hierboven niet? Bel ons dan.


Wist je dat je de hulp kunt inschakelen van andere Ziggo abonnees? Stel je vraag in de Ziggo Community.