Vast IP-adres zkt spntne ondrnmr

Ben jij die spontane ondernemer? Ga voor een dynamische relatie met een vast IP-adres. Bekijk de voordelen of stel zelf een vast IP-adres in.

Goede en slechte karaktereigenschappen

pstabieler internet

pop afstand toegang tot je pc

pbetrouwbare servers

pveilig: je eigen SSL-certificaat

qbeperkt aantal IP-adressen

qpc is makkelijker te hacken

qpc is eenvoudiger op te sporen

Vaste en dynamische IP-adressen, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het verschil tussen vast en dynamisch zit hem hierin dat dynamische adressen per internetsessie kunnen veranderen. Vaste IP-adressen blijven daarentegen hetzelfde, zolang je bij ons blijft. Dat is handig als je bijvoorbeeld je eigen mail- of ftp-server hebt.

Flexibel en trouw

Als ondernemer heb je zeker voordeel van een vast IP-adres. Om te beginnen heb je minder 'server downtime', je webserver is dus vaker beschikbaar voor je bezoekers. Je hebt toegang tot beveiligde netwerken en websites die met een lijst van betrouwbare IP-adressen werken (het zogenoemde IP-whitelisting). En je medewerkers (en eventuele andere vestigingen) hebben overal en gemakkelijk toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Abonnementen met een vast IP-adres

Bij een Connect MKB abonnement krijg je maar liefst vijf vaste IP-adressen. Heb je een ouder zakelijk internetabonnement? Dan heb je ook een of meerdere vaste IP-adressen, bijvoorbeeld als je nog een van de volgende abonnementen hebt:

  • Office Plus 
  • Internet Plus
  • Zakelijk Fiber Power (alleen als extra optie) 

Standaard krijg je drie IP-adressen. Die heb je nodig bij het configureren van het netwerkadres, broadcastadres en gateway. Met de vijf die je al hebt zit je in totaal op acht vaste IP-adressen. De overige vijf IP-adressen gebruik je bijvoorbeeld voor een router, mail- of webserver.

Klaar voor wat vastigheid?

Heb je zelf nog niets ingesteld dan is het vaak zo dat je lokale IP-adres (dat van je router) standaard dynamisch is. Het ligt aan je internetabonnement of je dat in een paar eenvoudige stappen kunt omzetten naar een statisch IP-adres. We hebben stappenplannen voor gebruikers van Windows 7, 10 en Mac OS.

Best vaak gestelde vragen

Heb ik voor elke pc in mijn zakelijke netwerk een publiek IP-adres nodig?

Nee, dat is niet nodig. Daarvoor gebruik je private IP-adressen die een router aanmaakt. Een router kan in theorie 255 private IP-adressen aanmaken. De router zelf heeft wel een publiek IP-adres nodig voor toegang tot internet.

Wat is port forwarding?

Met port forwarding stel je op een router in welk internetverkeer voor welke software bedoeld is. Sommige programma's zijn afhankelijk van port forwarding. Zonder die instellingen zijn ze traag of werken ze helemaal niet.

Port forwarding is alleen nodig als je een router gebruikt die de internetverbinding verdeelt over meerdere computers of apparaten.