Overslaan en ga naar inhoud

Zakelijk Internet Pro voorbereiden

Met supersnel zakelijk internet wil je zo snel mogelijk weer online in zaken. Check daarom zelf alvast de belangrijkste punten die nodig zijn voor een probleemloze installatie.

De belangrijkste checks op een rij

Je bestelling is binnen, tijd om je voor te bereiden op de installatie van Zakelijk Internet Pro. Check de belangrijkste punten, zodat je zeker weet dat je er klaar voor bent.

Aansluiting

Is de aansluiting aanwezig?

  • Komt er een groene coaxkabel het pand binnen?
  • Is de kabel of de aansluiting bovengronds bereikbaar?
  • Is er binnen 1,5 meter van de aansluiting ruimte voor het modem?

Niet het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact op. 

Is de ruimte geschikt?

  • Is er een vrij stopcontact binnen 1 meter van de aansluiting?
  • Is er een tweede stopcontact vrij voor een eigen router?
  • Kan het modem voldoende warmte kwijt?

Is dit niet het geval? Dan los je dat gelukkig eenvoudig zelf op, voor de monteur op de stoep staat.

Geschikte ruimte
De juiste apparatuur

Heb je de juiste apparatuur?

  • Heb je een eigen router die je kan aansluiten op het modem?
  • Ga je een router kopen? Dit zijn de minimale vereisten:

- De router heeft een DHCP-server
- De router heeft een 1000 Mbps WAN-aansluiting
- De router levert 1000 Mbps per LAN-aansluiting

Dit kun je verwachten

Binnenkort neemt je persoonlijke contactpersoon bij Ziggo contact met je op om je te voorzien van de IP-adressen en om een installatieafspraak te maken. Dit kun je verder verwachten:

 

Stap 1

We bellen je voor een afspraak

Binnen 10 werkdagen nadat je de bevestiging hebt gekregen, belt je contactpersoon voor een installatieafspraak. Je contactpersoon blijft je vaste aanspreekpunt tot aan de oplevering.

Stap 2

Je ontvangt je IP-adressen

Binnen een paar werkdagen na het maken van de installatieafspraak ontvang je per mail een overzicht met je vaste IP-adressen. 

Stap 3

De engineer komt bij je langs

Op de afgesproken dag komt de monteur langs om de verbinding op te leveren. Hij installeert het modem en zorgt dat het Ziggo aansluitpunt up-to-date is. Vervolgens kun je direct je eigen router aansluiten en gebruiken.

Stap 3

Inloggegevens voor de online facturen bekijken

 Binnen 1 tot 5 weken na het bezoek van de monteur ontvang je per e-mail een opleverbevestiging en persoonlijke inloggegevens waarmee je elke maand online je factuur kunt bekijken en downloaden.

Stap 3

De eerste factuur

Binnen een paar weken nadat je de opleverbevestiging hebt ontvangen staat de eerste factuur klaar. Deze bekijk je eenvoudig online. Houd er rekening mee dat deze factuur hoger zal zijn dan een normale factuur. Dat komt omdat de factuur is opgebouwd vanaf het moment dat de installatie is opgeleverd tot en met het einde van de volgende maand. 

Meestgestelde vragen

Laat het zo snel mogelijk weten. Onze monteur mag uit veiligheidsoverwegingen niet zonder assistentie van een collega de kruipruimte betreden. Als we van tevoren weten dat dit nodig is dan houden we hier rekening mee tijdens het plannen van de afspraak.

Nee, dat is geen probleem. Onze monteur installeert dan een nieuwe wandcontactdoos op de kabel, zodat het modem aangesloten kan worden. Hij heeft hiervoor altijd materiaal bij zich dus je hoeft ons hier niet vooraf over in te lichten.

De groene kabel komt meestal in de meterkast van het pand binnen. Is dat niet het geval? Kijk dan in de ruimtes met een muur richting de straatkant. Is het pand onderdeel van een bedrijfsverzamelgebouw? Vraag dan de huismeester of beheerder waar de hoofdaansluiting zit. Neem contact met ons op als er nergens een groene kabel te vinden is.

Nee, dat is met Zakelijk Internet Pro niet mogelijk. We willen je in staat stellen om je bedrijfsnetwerk in te stellen en te beheren naar eigen wens. Daarom installeren we alleen een modem en ben je vervolgens vrij om daar een eigen router of firewall op aan te sluiten.

Je krijgt een Ubee UBC 1318 modem van ons in bruikleen.

De specificaties van de router vind je terug in de handleiding van het apparaat of op de website van de fabrikant. Heb je geen handleiding meer of staat het model niet meer bij de fabrikant op de site? Zoek het model dan op bij tweakers.net/pricewatch. Daar kun je ook de technische specificaties bekijken.