Overslaan en ga naar inhoud
Multi Wifi: voor gasten en medewerkers | Ziggo Zakelijk

Multi Wifi

Hoe groot je ruimte ook is, hoeveel werknemers of gasten je ook hebt, je wil overal perfecte wifi.

 • Overal professionele wifi
 • Gescheiden netwerk voor medewerkers en gasten
 • IJzersterke service en gratis installatie

Een veilig netwerk, ook voor je gasten

Beveilig je bedrijfsnetwerk tot het uiterste met Multi Wifi. Met volledig afgesloten internetpoorten, zonder digitale achterdeurtjes. En een gescheiden netwerk voor medewerkers en gasten. Zo voorkom je dat een bezoeker van buitenaf inlogt op een mobiel of laptop van je collega. Wel zo veilig.

Wat is Multi Wifi?

Multi Wifi is draadloos internet op steroïden. Via kleine wifi-kastjes aan het plafond krijg je professionele wifi van de voordeur tot voorbij het koffiezetapparaat, door de gangen én op alle werkplekken. Zo is je bedrijfsnetwerk in één klap volledig draadloos. Geen dure LAN-netwerken van de printer op de derde verdieping naar de server in de kelder. In plaats daarvan krijg je een wifi-netwerk waarin alle apparaten draadloos met elkaar communiceren.

multi
multi

Hoe zit het met installatie en onderhoud?

Wij installeren, beheren en onderhouden het netwerk. Van tevoren spreek je met ons af hoe jij het wifi-netwerk wil inrichten. Of je nou start vanuit de garage of wifi nodig hebt voor een kantoorgebouw met vier verdiepingen, met Multi Wifi krijg je het professionele netwerk dat klaar is voor het grote werk. Binnen 3 weken installeert de monteur het netwerk zoals we dat van tevoren met je hebben afgesproken. Hij hangt de access points zó op dat het hele oppervlak ruim is gedekt en stelt het netwerk in.Een groot voordeel is het gebruik van gescheiden netwerken. Zo werken je collega's via een afgeschermd wifi-netwerk, terwijl je bezoekers het professionele gastnetwerk gebruiken. Deze netwerken personaliseer je met een eigen startpagina, logo en de naam van je bedrijf erop.Je krijgt de access points in bruikleen. Mocht er één moeilijk doen, geen zorgen. We vervangen die snel en kosteloos. Zo blijft je internet betrouwbaar, snel, draad- én naadloos.

Wat is het verschil met 'normale' wifi?

We hangen de wifi access points op strategische plekken op, zodat je door het hele pand internet hebt. Volledig draadloos. We werken met high end apparatuur, die je van ons in bruikleen krijgt. Je hebt geen hoge investeringskosten en we vervangen de apparatuur direct als er iets kapot is. Met Multi Wifi kijken we extra goed naar de beveiliging. Een driedubbel slot op je bedrijfsgegevens. En het aparte gastennetwerk houdt ongewenste indringers weg bij de apparaten van je collega's.

multi

Hoeveel access points heb ik nodig?

Veel gasten, een bedrijfspand van meer dan 100m2 of meerdere verdiepingen? Dan is een tweede access point noodzakelijk. Bekijk in de tabel hoeveel acces points je nodig hebt om het hele pand te voorzien van wifi.

Aantal access points
1 access point
2 access points
3 access points
 4 access points
5 access points
Aantal verdiepingen 1 2 3
4
5
Oppervlakte in m2
Minder dan 100 Minder dan 200 Minder dan 300 Minder dan 400 Minder dan 500

Ja, ik wil Multi Wifi

Heb je al Zakelijk Internet Pro en wil je een extra access point? Dan bestel je Multi Wifi Start.

Professionele Wifi

In combinatie met Zakelijk Internet Pro

 • 1 access point
 • Professionele Wifi voor ruim 100 gebruikers tegelijk, met een vast IP-adres
 • Uiterst beveiligd met een gescheiden netwerk voor je gasten
 • IJzersterke service en gratis installatie door een vakmonteur
divider

Professionele Wifi 

€ 10,-
Bij Zakelijk Internet Pro

Multi Wifi Start

Eén Start access point voor Zakelijk Internet Pro

 • 1 access point
 • Geschikt voor ruimtes met gemiddelde bezetting. Ideaal voor kantoor en kleinere horecagelegenheden
 • Krachtige wifi tot max 100 devices
 • Installatie, beheer en onderhoud door Ziggo
divider

Multi Wifi Start

€ 10,-
Per access point
+ € 200,- aansluitkosten 

Wat gebeurt er na je bestelling?

We bellen je

We bellen je binnen een week voor een afspraak. Met je contactpersoon spreek je af hoe het wifi-netwerk wordt opgezet met al je wensen in gedachten.

Check je aansluiting

Kijk even of alle voorzieningen aanwezig zijn. Afhankelijk van de keuze om de access points draadloos of bekabeld aan te sluiten, zijn er stopcontacten en bekabeling nodig. 

De installatie

Binnen 3 weken na het plaatsen van je bestelling komt de installatiemonteur. In goed overleg installeert hij een wifi-netwerk dat helemaal is afgestemd op jouw organisatie.

Meestgestelde vragen over Multi Wifi

Met een apart wifi-netwerk voor je gasten, is je bedrijfsnetwerk goed afgeschermd. Je voorkomt dat gasten van buitenaf inloggen op een mobiel of laptop van je collega's. Die zijn namelijk niet te zien. Je beveiligt je gastennetwerk verder door bezoekers naar een webpagina te leiden, waar ze een gebruikersnaam en wachtwoord nodig hebben om in te loggen. Je kiest zelf of je die vrij afgeeft, of dat ze alleen te verkrijgen zijn bij de receptie.

Ziggo internet is snel en stabiel. Met Multi Wifi verspreid je het signaal op een zeer krachtige en betrouwbare manier, via kleine kastjes aan het plafond. Je wifi-snelheid hangt af van de snelheid van je eigen internetverbinding en van hoeveel mensen online zijn.

Jazeker, je kiest zelf de naam van je wifi-netwerk. Gebruik daarin geen spaties. Kies in plaats van spaties het koppelteken (-) of de underscore (_). De startpagina maak je zelf op, bijvoorbeeld met je logo en bedrijfsnaam. We helpen je graag op weg met een voorbeeldsjabloon.

Ja, onderdeel van Ziggo Multi Wifi is onze Servicegarantie. Wil je zeker weten dat je altijd binnen 8 uur weer in bedrijf bent? Kies dan voor Service Winkeltijden

Nee, Ziggo maakt volgens de Wet bescherming persoonsgegevens géén rapportages van gebruikers van de wifi.

Dat risico bestaat. Net als bij algemeen gebruik van wifi. Alle wifinetwerken gebruiken 2.4 en 5 GHz. Ziggo Multi Wifi zoekt steeds naar het beste kanaal. Ook heeft Multi Wifi minder last van verstoring dan ‘standaard’ wifi. Heb je een kabelmodem met wifi? Zet dit signaal uit. Dat verlaagt de kans op extra interferentie.