Stabiele wifi in iedere ruimte

Nieuws - 16-05-2018

Met Multi Wifi heb je in iedere kantoorruimte betrouwbaar en snel internet. Hoe dat kan? Door het gebruik van verschillende wifi-spots. Ieder apparaat maakt automatisch verbinding met het dichtstbijzijnde punt. Zo heb je altijd de beste verbinding. Wifi-expert Herman Weerman vertelt hoe het werkt.

Betrouwbaar en snel internet

Ken je dat? Je hebt op kantoor meerdere wifi-spots maar je telefoon of laptop blijft zo lang mogelijk verbinding maken met hetzelfde punt. Ook als je op de begane grond bent en het wifi-punt een verdieping hoger is – en de verbinding minder sterk. Het gevolg? Een wisselvallige verbinding. Met Multi Wifi is dat anders. Weerman legt uit: “Met Multi Wifi maken apparaten automatisch verbinding met het best bereikbare wifi-punt. Daardoor heb je dus altijd betrouwbaar en snel internet.”

Kleine kastjes, groter bereik

“Onze wifi-spots – access points – zijn kleine kastjes die aan het plafond hangen”, vertelt Weerman. “Deze kastjes hebben een bereik van 40 meter en richten hun signaal naar de plek in de ruimte waar je bent, waardoor je een groot bereik hebt. Bovendien zorgen ze voor een verbinding op de beste frequentie. En door de hoge kwaliteit en snelheid van het internet en de goede samenwerking tussen de access points, kunnen makkelijk zo’n 150 mensen tegelijkertijd online.”

Van ophalen tot installeren

Hoeveel kastjes je bedrijf nodig heeft en waar ze het beste kunnen staan, rekent Ziggo voor je uit. Weerman: “Hierbij houden we onder andere rekening met de grootte van het pand en met de dikte van muren en plafonds. We regelen de volledige installatie: we halen de spullen op, installeren de access points en testen of de verbinding goed werkt. En gaat er iets stuk, dan repareren we het. Kosteloos.”

Gescheiden netwerken

Met Multi Wifi krijg je op kantoor drie wifi-netwerken in één: je wordt aangesloten op het open netwerk van Ziggo, krijgt een privé-wifi en een wifi voor bezoekers. “Medewerkers zitten hierbij automatisch op de goed beveiligde privéverbinding”, zegt Weerman. “De apparaten van bezoekers maken vanzelf verbinding met het gastnetwerk. En je kunt je gasten via het startscherm ook nog voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld over waar zij de receptie kunnen vinden.” 

Zelf stabiele wifi regelen? Check de tips van Ziggo’s wifi-expert Herman Weerman.