In 8 stappen een gratis privacyverklaring

Nieuws - 16-05-2018

Met de wettelijk verplichte privacyverklaring leggen ondernemers hun klanten uit hoe zij met hun persoonsgegevens omgaan.

De website Veiliginternetten.nl biedt je gratis hulp om zo’n privacyverklaring te maken – en wel in 8 eenvoudige stappen. 

Klanten goed informeren

Het is belangrijk om je klanten goed te informeren over hoe je omgaat met hun persoonlijke gegevens, zowel on- als offline. Een privacyverklaring is voor ondernemers dan ook verplicht. Informeer je je klanten niet goed? Dan riskeer je een boete. Bezoekers van je website moeten bijvoorbeeld weten hoe hun gegevens worden beveiligd en of er tracking cookies op je site staan.

In begrijpelijke taal

Op de website van Veiliginternetten maak je zo’n privacyverklaring heel eenvoudig door acht vragen in te vullen. Hier heb je geen vergaande technische of juridische kennis voor nodig. Juridisch taalgebruik is juist zoveel mogelijk vermeden. Ook de privacyverklaring zelf wordt na het invullen van de vragen in duidelijke taal opgesteld. Je wilt per slot van rekening dat al je klanten kunnen begrijpen wat er in de verklaring staat.

Handig en duidelijk

De 'privacyverklaring generator' is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en het ECP-Platform voor de Informatiesamenleving. De tool is door dit platform en door mkb’ers getest op gebruiksgemak, transparantie en juistheid.

Op Veiliginternetten.nl vind je alle informatie over de verklaring en kun je hem meteen laten opstellen.