Overslaan en ga naar inhoud

Dopper in Zaken

Zakendoen om goed te doen

Iedereen kent 'm: de Dopper. We zouden het bijna vergeten, maar deze hippe waterfles heeft een missie. Namelijk: plastic wegwerpwaterflessen de wereld uit krijgen en het gebruik van kraanwater vergroten. Met die gedachte bracht oprichter Merijn Everaarts het flesje ooit op de markt. In 2019 lanceert Dopper voor het eerst een editie van glas. Hoe een succesvolle sociale onderneming een nieuw product op de markt brengt en opnieuw aandacht trekt voor haar fles en haar missie, dat zie je in deze editie van Uitblinkers in Zaken.

4 tips: Zó blijf je gelukkig in je rol als ondernemer

Hoe leer je om als groeiende ondernemer je sterke en zwakke punten te kennen, je rol te bepalen en je focus te houden? Ervaringsdeskundige Merijn Everaarts geeft in deze video 4 tips om een succesvolle onderneming te blijven leiden.
Bekijk de video >>

 

Slim zakendoen over de grens

Nadat ze bijna failliet gingen, koos het team van Dopper voor een nieuwe aanpak voor het buitenland. In deze video ontdek je hoe Dopper over de grens groeit door gewoon vanuit Nederland te blijven werken en geen buitenlandse vestigingen te openen.
Bekijk de video >>

 

Maak van je merknaam een begrip

Hoe is het Dopper gelukt om een merknaam neer te zetten die iedereen kent, zonder reclame te maken? Want iedereen weet dat als je het over 'Dopper' hebt, je de duurzame waterfles bedoelt. Merijn Everaarts legt in deze video uit hoe dat kan.
Bekijk de video >>

 

Socialer ondernemen: zo werkt dat

Sociaal ondernemen is de laatste jaren sterk in opkomst. Hoe kan ook jíj socialer ondernemen? Of je manier van werken verduurzamen? In deze video zie je dat je hiervoor niet alles direct hoeft om te gooien, maar dit juist in stappen kunt doen.
Bekijk de video >>

 

Bereken je ideale uurtarief - en meer!

Binnenkort komt de Uitblinkersbundel uit, een interactief e-book met meer dan 60 ondernemerstips. Nieuwsgierig? Download vast de eerste drie hoofdstukken.

Henk Jan Beltman

Over oprichter Merijn Everaarts

Merijn Everaarts is de oprichter en eigenaar van Dopper, een sociale onderneming met een helder doel; het gebruik van plastic wegwerpflessen verminderen, en het drinken van kraanwater aanmoedigen. 

Merijn is opgevoed met een duurzaam hart. Hij werkte jarenlang in de horeca en kwam uiteindelijk in de vervuilende evenementenbranche terecht. Dat zette hem aan het denken. Toen hij een film zag over plastic soep ontstond het idee van Dopper. Dopper maakte met de verkoop van haar waterflessen in 2018 een omzet van 14,1 miljoen euro, met een netto winst van bijna 2 miljoen euro.

Dopper is een van de allereerste B Corps (Benefit Corporations) van Europa. Dit keurmerk hebben ze in 2014 gekregen omdat winst niet het belangrijkste is. Het hebben van een positieve invloed op mens, milieu en maatschappij weegt voor Dopper net zo zwaar. 

Meer inspiratie en tips

star icon

Uitblinkers in Zaken

Word nog succesvoller als ondernemer!
Kijk de kunst af bij onze andere Uitblinkers.

mailbox icon

Nieuws en tips in je mailbox

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, tips en aanbiedingen in je mailbox.