Haal meer uit je wifi

Met de Ziggo Wifi Assistant

Je wifi verbeteren doe je eenvoudig zelf. Download de app, meet je wifi-signaal en krijg direct slimme tips om nog meer uit je wifi te halen.

Verbeter je wifi, verbeter je werk

Ondernemen is nog leuker met een stabiele wifi-verbinding. Want zeg zelf; skypen met iemand die als een robot klinkt, is maar even grappig. Daarom helpen we je graag om alles uit je wifi te halen, met de Ziggo Wifi Assistant. Deze app gebruikt Augmented Reality (AR) om een 3D-plattegrond van de wifi-situatie op je werkplek of in je woning te maken. Op basis daarvan geven we direct advies hoe je je wifi-signaal verbetert. Zonder monteur. Handig!

Zo werkt het

Haal meer uit je wifi met de Wifi Assistant | Ziggo Zakelijk

Download de app

De app is gratis en te gebruiken op de meeste smartphones en tablets. Geen Ziggo-klant? Geen probleem. De app is beschikbaar voor iedereen, ook als je een andere internetaanbieder hebt.

Haal meer uit je wifi met de Wifi Assistant | Ziggo Zakelijk

Start de meting

Met AR maken we een 3D-plattegrond van je wifi-situatie. Hou hiervoor je toestel recht voor je en beweeg rustig. Tip: zorg voor genoeg licht; ook de Wifi Assistant ziet meer met de lampen aan.

Haal meer uit je wifi met de Wifi Assistant | Ziggo Zakelijk

Verbeteren maar!

Op de 3D-plattegrond zie je gelijk waar je wifi in orde is, en waar het beter kan. En we geven slimme tips om je signaal of instellingen direct te verbeteren op de plobleemplekken. Zónder monteur.

Haal meer uit je wifi met de Wifi Assistant | Ziggo Zakelijk

Hulp op maat

Kom je er toch niet uit en heb je internet van Ziggo? Deel dan je wifi-metingen via de app met de Ziggo Wifi Experts. Een van onze collega's neemt dan contact met je op voor advies op maat.

Download de gratis app

Veelgestelde vragen over Wifi Assistant

De Ziggo Wifi Assistant app is beschikbaar op iPhones en iPads met iOS 11.3 die ARKit technologie ondersteunen. Om precies te zijn, zijn dat de iPhone 6s en nieuwer, iPad 2017 en nieuwer en alle iPad Pro modellen. Ook Android smartphones en tablets met Android 7.0 en ondersteuning voor ARcore zijn geschikt. 

De Ziggo Wifi Assistant is anders dan andere speedtests, omdat de app de metingen met een algoritme verbindt aan nuttige inzichten en tips. Daarmee verbeter je direct je eigen wifi-signaal. Ook krijg je door de 3D-plattegrond een overzicht van je persoonlijke wifi-situatie, thuis of op kantoor.

De Wifi Assistant gebruikt Augmented Reality (AR). AR werkt via de camera van je telefoon of tablet. Met deze techniek maakt de app wifi-meetpunten in je eigen omgeving. Hiermee maken we een 3D-plattegrond die laat zien hoe de wifi-situatie in je woning of kantoor is. Op die manier geeft de app je advies over bijvoorbeeld je wifi-dekking. Natuurlijk maken we geen video's of foto's. We gebruiken de camera alleen om een overzicht te krijgen van de ruimte, voor het maken van een goede 3D-plattegrond.

We leveren internet via een kabel, met een vaste snelheid en kwaliteit. Maar vanaf je wifi-modem zijn er verschillende dingen die invloed hebben op de snelheid en kwaliteit van je wifi-verbinding. Denk aan het type smartphone dat je gebruikt of het soort huis waarin je woont. Maar ook de wifi van de buren of metalen objecten in je omgeving kunnen je wifi-signaal verstoren. Daardoor kan het gebeuren dat de echte snelheid van je wifi-verbinding lager is dan de snelheid van je abonnement.

Met de tips die de Ziggo Wifi Assistant geeft, verbeter je snel je wifi-signaal.