Signaal versterken

Is de afstand tussen je tv en de hoofdaansluiting lang, splits je het signaal meerdere keren? Dan heb je kans op slecht beeld op tv. Het kan helpen om het tv-signaal te versterken. Hier lees wat je daarvoor nodig hebt en waar je op moet letten.

Wanneer gebruik je een versterker?

Je zou denken dat het versterken van signaal geen kwaad kan. Helaas is dat wel het geval. Te veel tv-signaal doet namelijk net zoveel kwaad als te weinig tv-signaal. In beide gevallen wordt het tv-beeld blokkerig en haperig. Daarom is het versterken van het tv-signaal alleen in sommige gevallen een goede oplossing.

Situaties waarin je signaal kan versterken

Hoe plaats je een versterker

Blijk uit bovenstaande lijst van situaties dat je een versterker nodig hebt? Het plaatsen van een versterker is niet lastig. We helpen je door de stappen heen.

1. Zet de versterker bij de hoofdaansluiting

Versterk het signaal altijd zo dicht mogelijk bij het punt waar het tv-signaal binnen komt. Dat is de hoofdaansluiting.

Zo herken je de hoofdaansluiting

2. Gebruik de juiste connectors

De meeste signaalversterkers hebben andere kabelaansluitingen dan je misschien gewend bent. Ze hebben namelijk schroefdraad-aansluitingen. Deze heten f-connectoraansluitingen. F-connectors maken de kans kleiner op storingen.

Je kan ervoor kiezen om de connectoren op je tv-kabels te vervangen voor f-connectors of een verloopstekker te gebruiken. Bekijk waar je deze aansluitingen kan kopen.

Verkooppunten Ziggo geschikt

3. Sluit de kabels aan

Een signaalversterker heeft altijd minimaal één ingang en vier of meer uitgangen. Sluit de meegeleverde kabel aan op de wandcontactdoos van je hoofdaansluiting en op de aansluiting van de signaalversterker waar ingang bij staat. Zo wordt de signaalversterker voorzien van tv-signaal.

Sluit hierna de kabels voor je tv's aan op de uitgangen. Let hierbij goed op welke uitgang je gebruikt. Per uitgang staat vaak aangegeven voor hoeveel meter de uitgang geschikt is.

Heb je ook een modem voor internet en/of bellen? Sluit dat dan altijd aan op de uitgang zonder versterking of de minste versterking.

4. Dop niet-gebruikte aansluiting af

Waarschijnlijk heb je niet alle uitgangen van de signaalversterker nodig. Dek de niet-gebruikte aansluitingen af met een meegeleverd afdekdopje. Zo kan er geen signaal weglekken en blijft de versterker afgeschermd.

Heb je een versterker aangesloten, maar merk je nog geen verbetering? Probeer dan eens een andere uitgang op de versterker. 

Heb ik een splitter of een versterker nodig?

Slecht beeld op een van je tv's? Of heb je erg lange coaxkabels in huis? Wanneer heb je precies een splitter of een versterker nodig? Beantwoord een paar vragen en je weet het. 

1. Televisiekabels

De televisiekabel (die officieel coaxkabel heet) zorgt voor meer dan alleen beeld op de tv. De kabel brengt alle signalen van en naar ons netwerk via de hoofdaansluiting (waar de kabel het huis binnenkomt).

Controleer al je coaxkabels op de volgende punten

Toch nog slecht beeld?

Alle stappen doorlopen en toch nog slecht beeld? Vervelend. Ga door naar de volgende stap om de kabels en aansluitingen te controleren of ga terug naar de checklist!

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo