Bekabeld internet doet het niet

Niets is vervelender dan een slechte internetverbinding. En al helemaal als het een bekabelde verbinding is. We gaan samen onderzoeken waar het aan ligt en natuurlijk helpen we je met de oplossing. 

Is er een storing?

Werkt je internetverbinding niet zoals je het gewend bent? Check eerst of er storingen of werkzaamheden zijn bij jou in de buurt.

Checklist

Geen storing gevonden in de storingschecker? Dan is er misschien iets met je modem aan de hand. Doen de lampjes op het modem het wel goed? Dat checken we samen met je in ons stappenplan.

Nog steeds geen internetverbinding? In veel gevallen helpt het om je modem en als je die hebt je extra internetpunt (router of access point) opnieuw op te starten. Daar helpen we je natuurlijk graag mee.

Heb je je modem en extra internetpunt al gereset en heb je nog steeds geen internet? We helpen je met de instellingen van de verbinding op je computer.

In de vorige stap zijn je modem en extra wifi-punt in de juiste volgorde gereset. Er komt ook een internetsignaal binnen, want de juiste lampjes branden op het modem. Toch is het probleem nog niet opgelost. 

Controleer daarom je internetverbinding als je een pc of laptop direct op het modem aansluit met je internetkabel. Hiervoor kun je de kabel gebruiken die tussen je modem en je extra internetpunt zit. Heb je al een rechtstreekse verbinding, ga dan naar de volgende stap.

Sluit je computer met een internetkabel (UTP-kabel) rechtstreeks aan op het modem en check of je weer een internetverbinding hebt.

Het probleem kan in de kabel zitten. Dit willen we graag uitsluiten. Hopelijk heb je nog een kabel (UTP of netwerkkabel) liggen. Sluit deze rechtstreeks aan op het modem en je computer. 

Wel internet, maar is het langzaam?

E-mailproblemen

Komen mails niet aan? Of lukt het niet om een mailtje te versturen? Los het op met ons stappenplan.

E-mailproblemen oplossen

Internetapparaten

Modemspecificaties of meer informatie over de Wifibooster vind je bij onze apparaten.

Alles over wifi-apparaten

Internetproblemen

Heb je een probleem met wifi of bekabeld internet? Kijk dan bij Internetproblemen en los het op.

Internetproblemen