Wifi-kanaal wijzigen

Wifi-kanaal wijzigen

Je modem zendt een wifi-signaal uit door middel van een frequentie in de lucht. De frequentie kun je zien als een snelweg. Als het erg druk is op de snelweg gaat het verkeer trager. Hetzelfde gebeurt als veel apparaten van dezelfde frequentie gebruikmaken voor het versturen en ontvangen van data. De drukte vertraagt de snelheid. Het is verstandig om dan een frequentie te kiezen waar minder verkeer op zit. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je dit doet.

Laat je wifi-punt zelf kiezen

Wij adviseren iedereen om het wifi-modem, Wifibooster of losse router op 'automatische kanaalselectie' te laten staan. Je apparatuur kiest dan zelf het beste wifi-kanaal uit als je hem opnieuw opstart. Dit staat standaard zo ingesteld. 

  • Start je wifi-modem, losse router of Wifibooster opnieuw op door deze ongeveer 1 minuut van de stroom te halen en daarna weer aan te sluiten. Wanneer deze opstart wordt het beste wifi-kanaal gekozen. 

Wil je zelf een vast kanaal instellen? Kies dan hieronder voor 'ik wil zelf een wifi-kanaal instellen' en we laten je zien hoe het werkt voor je wifi-modem, router of Wifibooster. 

Let op: zelf een vast wifi-kanaal instellen is geen structurele oplossing voor een trage of wegvallende wifi-verbinding. Je zult regelmatig een ander wifi-kanaal moeten instellen voor een blijvend effect.

 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo