Voor de bouwer | Ziggo

Een perfect signaal is onmisbaar

In de huizen die nu door jullie gebouwd gaan worden, wordt straks volop geleefd. En dus tv gekeken, gewerkt, gegamed en gebruik gemaakt van internet op meerdere apparaten tegelijk. Voor een perfect signaal in alle kamers zijn een aantal zaken al tijdens de ruw- en afbouwfase van groot belang. We denken graag met je mee, zodat alles klaarstaat voor het aansluiten van alle nieuwe huishoudens op ons krachtige GigaNet.

Beter bouwen met de checklist van Ziggo

Onze checklist biedt overzicht in het bouwproces. We lopen hier graag met je doorheen.

Check 1

Genoeg en slim geplaatste aansluitpunten

Straks op zolder tv-kijken? Of met het hele gezin internetten? Dan is het noodzakelijk om naast de standaard coax- en UTP-aansluiting in de woonkamer extra aansluitpunten mee te nemen in het meerwerk. Of toekomstige bewoners goed te adviseren in het aantal loze leidingen.

Aansluitpunten
Meterkast

Check 2

Zorg dat de meterkast goed is ingericht

Dan heb je straks voldoende ruimte voor het plaatsen van de Abonnee Overname Punt (AOP), modem en eventuele andere apparatuur zoals een signaalversterker of wifi-booster. Voldoende wandcontactdozen leveren bovendien de nodige elektriciteit voor het aansluiten van overige apparatuur. Geen meterkast aanwezig? Zorg dan voor een dubbele wandcontactdoos bij het AOP in de woning. 

Check 3

Kwalitatieve bekabeling

Kabels en connectoren zijn een belangrijke bron van storingen met internet en tv. Slechte kabels kunnen ervoor zorgen dat internet hapert, of dat bepaalde tv-zenders het niet doen. Een goede kabel is meervoudig afgeschermd en draagt het Ziggo Geschikt keurmerk. Indien bewoners jullie opdracht geven om de kabels aan te leggen, zorg dan dat een eventuele storing in de toekomst nooit aan de kabel ligt. Goede bekabeling aanschaffen? Dat kan in de Ziggo webshop. Op alle producten krijg je vijf jaar garantie. 

Inkoopkorting bij je groothandel? Stuur een e-mail.

Check 4

Adviseer bewoners om zich op tijd aan te melden

Pas als de Ziggo-kabels volledig zijn gelegd en de woning is aangesloten op ons netwerk, kunnen internet en tv-diensten worden aangevraagd. Toch is het voor bewoners erg handig zich voor die tijd al aan te melden voor Mijn Nieuwe Huis. Dit is gratis, vrijblijvend en neemt veel zorg uit handen. Hiervoor hoeven zij nog geen klant van Ziggo te zijn.

Alles afgevinkt?

Dan staat alles in de startblokken voor het aansluiten van alle nieuwbouwhuishoudens op ons krachtige GigaNet. We zullen ervoor zorgen dat nieuwe bewoners straks vanaf dag één toegang hebben tot razendsnel internet en de beste tv. 

Onze partners

Met deze partners leggen wij in heel Nederland ons glasvezel en coax netwerk aan. 

Anders nog iets?

Wil je de Ziggo checklist ontvangen? Extra hesjes voor op de bouwplaats bestellen? Of  een Ziggo Alles-in-1-pen inclusief meetlat en waterpas aanvragen? Laat het ons weten, onze partner neemt de materialen graag voor je mee. 

Extra spullen

Waarmee kunnen we je helpen?

Ben jij een bouwer of projectontwikkelaar? Dan kun je bij ons terecht voor (aan)vragen en opmerkingen.  Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Deze pagina is voor bouwers, projectontwikkelaars of gemeenten die nieuwe woningen ontwikkelen. En voor iedereen die zich bezig houdt met nieuwe woningen, in gebieden waar we Ziggo aansluiten.

Op Mijn Nieuwe Huis worden bewoners tot op de dag gratis, vrijblijvend en nauwkeurig geïnformeerd over wat te regelen in aanloop naar hun verhuizing toe. En hier vindt de nieuwe bewoner alles over het belang van meerwerk, opleveringskeuring en handige tips voor na de verhuizing.   

Van onze vier Ziggo-partners: BAM, Siers, Circet en CIAG. Zij verzorgen namens Ziggo het netwerk en de aansluitingen in de nieuwe woningen. De partners zijn aanwezig bij alle overleggen en hebben materialen ter beschikking.

Een extra Ziggo Checklist, hestjes, Ziggo pen of de Ziggo Alles-in-1 pen inclusief meetlat en waterpas ontvangen? Geef het aan bij één van onze Ziggo-partners. Of vul het contactformulier in. 

Een goede kabel is meervoudig afgeschermd en draagt het Ziggo Geschikt keurmerk. Dit keurmerk gegarandeert dat kabels en connectoren geen kans op storing geven en dat ze aan alle strenge veiligheidseisen voldoen. 

Wil je via Ziggo extra inkoopkorting ontvangen op de juiste kabels bij je groothandel? Dat kan! Stuur een hier e-mail voor meer informatie

 

Ziggo draait op GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo samen. Slim, stabiel en snel. Voor Ziggo betekent dit een netwerk van glasvezel en coax, met als eerste 1 Gbit/s snelheden voor heel Nederland. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Vul dan het contactformulier in. Of bespreek het met één van onze Ziggo-partners.