Flowid

Fabrieken ter grootte van een half voetbalveld terug brengen tot enkele pallets. Dat doet het Eindhovense bedrijf Flowid.

Wie wil groeien moet zo snel mogelijk zijn eigen broek ophouden

Start-ups hebben vaak een baanbrekend concept of idee. Maar toch hebben velen het lastig in het eerste jaar. Flowid overleefde het eerste jaar wel. Het is zelfs zo goed bezig dat het extra groeikapitaal zoekt om sneller door te ontwikkelen. Hoe doen ze dat? ‘Als bedrijf moet je zo snel mogelijk je eigen broek ophouden.’

 

 
 

Investeerder? Interesse in een revolutionaire verandering?

Een fabriek zo groot als een half voetbalveld terugbrengen tot slechts enkele pallets. De Eindhovense start-up Flowid doet dat door apparatuur tot wel 100.000 keer te verkleinen. Om verder te groeien is mede-oprichter Jeoffrey van den Berg op zoek naar investeerders. Als investeerder draag je dus bij aan revolutionaire verandering van de chemische en farmaceutische industrie.

 
 

Flowid in 60 seconden volgens mede-oprichter Jeoffrey van den Berg

Bekijk hier hoe mede-oprichter Jeoffrey van den Berg zijn start-up Flowid in 60 seconden presenteert.

 
 

De pitch!

De afgelopen afleveringen zagen we hoe Flowid zich voorbereidde op de pitch. En nu gaan we het meemaken... Tijdens Startup Fest Europe pitcht medeoprichter Jeoffrey van den Berg aan investeerders. Zal het hem lukken om 1,5 miljoen euro aan investeringen op te halen?

 
 

PASPOORT

WIE?
Jeoffrey van den Berg, mede-oprichter Flowid
WAT?
Flowid kan procesapparatuur in de toeleverende industrie verkleinen. De
technologie, waarvoor het de Herman Wijffels Innovatieprijs kreeg, heeft grote potentie, en kan leiden tot meer efficiëntie, veiligheid, werkgelegenheid en omzet in met name de chemische en farmaceutische industrie.
OPGERICHT?
2008
MEDEWERKERS?
11
 

Het geheim van Startup Fest Europe

Een succesvolle start-up. Wat is het geheim? Hoe deden ze dat bij Apple, Google of Airbnb? Tijdens de opening van Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage in Amsterdam was dit de grote vraag. Grote namen uit de Nederlandse en internationale zakenwereld gaven hun gouden tip aan Nederlandse startups.

Na een volle week van match-making, luisteren naar oude rotten en netwerken zullen vele ondernemers nog lang nagenieten van alle inspiratie.