CodeFest tijdens Startup Fest

Toekomstige uitblinkers leren programmeren

In 2016 wil Ziggo minimaal 10.000 jongeren in Nederland kennis laten maken met programmeren. Daarom zijn we ambassadeur van CoderDojo Nederland en supporten we de inmiddels ruim 30 Dojo’s in Nederland met locaties, hulp van collega’s en materialen. Ook opent Ziggo iedere woensdagmiddag haar deuren voor jongeren die willen leren programmeren. We werken samen met lokale partners om zoveel mogelijk jongeren voor te bereiden op hun toekomst. Zo laten we jongeren de mogelijkheden in de IT zien en hebben we in de toekomst hopelijk voldoende geschoolde specialisten.

Op het Europees topevenement Startup Fest Europe ontmoeten startende ondernemers en investeerders elkaar. Om ook aandacht te hebben voor het talent van de toekomst organiseert Ziggo - samen met lokale partners en lokale Dojo’s - op verschillende Startup Fest-locaties 'CodeFest'. Hier krijgen jongeren de kans te programmeren en wie weet... over 10 jaar op dezelfde plek terug te komen als ondernemer.

Ziggo & programmeren: 800.000 banen in de toekomst

De voorspelling is dat in 2020 in Europa ruim 800.000 banen in de IT niet ingevuld worden als we niets doen. Op dit moment hebben veel jongeren nog te weinig vaardigheden voor die toekomstige banen. Gelukkig werken partijen in Nederland en andere Europese landen samen om met elkaar op tijd klaar te zijn voor de toekomst. Ziggo helpt graag om jongeren hierin voor te bereiden door hen al jong te laten kennismaken met techniek. Door te programmeren leren kinderen logisch en creatief denken en ontdekken de mogelijkheden van technologie. Zo bereiden we een nieuwe creatieve generatie voor op de banen van de toekomst. 

CoderDojo: over programmeren, websites, apps en software

CoderDojo is oorspronkelijk een Ierse vrijwilligersorganisatie. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 750 Dojo’s in ruim 60 landen. Dojo's worden begeleid door vrijwilligers met een passie voor IT. Tijdens een Dojo leren jongeren van alles over programmeren, websites, apps en software. Technische skills, creativiteit, probleemoplossend denken en samenwerken; zo leer je nog eens wat. In Nederland kunnen jongeren op meer dan 30 plekken terecht voor een gratis Dojo!

MegaDojo: ruim duizend kleine geeks of the future in Ziggo Dome

In februari dit jaar organiseerde Ziggo samen met CoderDojo Nederland de MegaDojo. 1024 kinderen kwamen samen in de Ziggo Dome om na een countdown door Andre Kuipers hun eerste programmeer-stappen te zetten.

Ziggo op LinkedIn

Wat voor ondernemer u ook bent,u bent altijd op zoek naar verbinding met een nieuwe klant, collega of partner. Om samen verder te leren, te kijken, te werken en te groeien.