Hoe overleef je als start-up?

Uitblinken met je start-up, hoe doe je dat? En hoe zorg je dat je bij die 40 procent hoort die het eerste jaar overleeft?

Het geheim van Startup Fest Europe

Een succesvolle start-up. Wat is het geheim? Hoe deden ze dat bij Apple, Google of Airbnb? Tijdens de opening van Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage in Amsterdam was dit de grote vraag. Grote namen uit de Nederlandse en internationale zakenwereld gaven hun gouden tip aan Nederlandse startups. Na een volle week van match-making, luisteren naar oude rotten en netwerken zullen vele ondernemers nog lang nagenieten van alle inspiratie.

In de serie ‘Jesse zoekt Uitblinkers' volgt ondernemer Jesse van Doren (19) twee start-ups tijdens de voorbereiding op hun pitch tijdens Startup Fest Europe. Jesse werd in 2014 op 17-jarige leeftijd uitgeroepen tot meest veelbelovende ondernemer. Nu adviseert hij als growth hacker en marketeer bedrijven als Google, Microsoft en Sony én is hij medeoprichter van de eerste World Hackathon Day.

De pitch van 5 miljoen. Hoe gaan ze dat doen?

SciSports: pitcht voor 5 miljoen

Scisports verdient geld door voetbalwedstrijden om te zetten in data. Deze data is te analyseren en daar profiteren voetbalclubs en –bonden van. Oprichter Giels Brouwer wil graag de volgende stap zetten met zijn bedrijf. Daarvoor heeft hij wel 5 miljoen euro investeringsbudget nodig. De afgelopen 2 afleveringen van 'Jesse zoekt Uitblinkers' hebben we de voorbereidingen gevolgd. Nu is het zo ver...

 
 

Flowid: pitcht voor 1,5 miljoen

Fabrieken ter grootte van een half voetbalveld terugbrengen naar enkele pallets? Flowid - opgericht vanuit de TU Eindhoven - doet het. De afgelopen twee afleveringen zagen we hoe ze zich voorbereiden op de pitch en nu gaan we het meemaken. Tijdens Startup Fest Europe pitcht medeoprichter Jeoffrey van den Berg aan investeerders. Zal het hem lukken om 1,5 miljoen euro aan investeringen op te halen?

 
 
“Programmeren is voor kinderen net zo belangrijk als een tweede taal.” – Tim Cook, CEO Apple

Beter onderwijs door beter omgaan met software: wat vindt de baas van Apple?

'Hoe leren we kinderen en leraren beter gebruik maken van software in het onderwijs?' Dat was de vraag van Jeroen Fransen (zakelijke klant van Ziggo en oprichter van Revisely) aan Tim Cook (CEO Apple) tijdens de opening van Startup Fest Europe. Zijn antwoord? Bekijk de video!

Ziggo stimuleert ook graag onze toekomstige ondernemers. Daarom organiseerden we tijden Startup Fest op verschillende locaties ‘CodeFest’. Hier kregen kinderen de kans om kennis te maken met programmeren. Logisch en creatief nadenken, mogelijkheden en talenten ontdekken. En wie weet... zien we ze over 10 jaar op dezelfde plek terug als ondernemer!

Meer over CodeFest