Slim omgaan met uw mobiel op vakantie

Goed voorbereid op reis

Ook als u op reis gaat is uw mobiel wel zo handig. Toch bent u misschien nog huiverig voor het gebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland. Niemand wil natuurlijk onverwacht een hoge rekening. Dat hoeft niet meer met de tips die we voor u hebben verzameld. Zo kunt u gerust mobiel zijn, ook op vakantie!

Vakantiecalculator

Vakantiecalculator

Sommige Nederlanders zetten roaming (bellen en internetten via een lokale mobielaanbieder) helemaal uit op vakantie, om onverwachte kosten te voorkomen. Dat hoeft niet, want binnen de EU zijn de tarieven aangepast en is het gebruik van uw mobiel tegenwoordig heel betaalbaar. Wilt u weten hoe betaalbaar? Ontdek het met de vakantiecalculator van Ziggo. Hiermee kunt u vooraf inschatten hoeveel u ongeveer kwijt kunt zijn aan het gebruik van uw mobiel binnen de EU.

Let op: de uitkomsten zijn grove schattingen. De daadwerkelijke kosten hangen af van uw toestel, abonnement en de grootte van de bestanden die u binnenhaalt of opstuurt.

Bereken wat u verbruikt.

Wil je weten wat u verbruikt aan data op vakantie? Gebruik dan onderstaande vakantiecalculator.

Welke activiteit verwacht u te gaan doen op reis?

Inschatting verbruik en bijbehorende kosten

0 ½ 1 2
Bellen
8 7
 0 Minuten
SMS-berichten ontvangen of versturen
8 7
 0 Berichten
Whatsapp-berichten ontvangen of versturen
8 7
 0 Berichten
E-mail ontvangen of versturen (zonder bijlage)
8 7
 0 E-mails
Een foto uploaden of bekijken
8 7
 0 Foto's
Webpagina's bekijken
8 7
 0 Pagina's
Filmpjes bekijken
8 7
 0 Minuten
Apps of games downloaden
8 7
 0 Apps

Databesparende tips bij veelgebruikte apps

Met deze tips kunt u een hoop datakosten besparen en dus voorkomen dat u een hoge rekening krijgt door dataverbruik via uw databundel.

Navigatie

Plan uw route en download de kaart voordat u weggaat, zodat u altijd offline uw routekaarten kunt bekijken. Selecteer dan de optie ‘kaartgebied offline beschikbaar maken’ en kies ’webpagina’s vooraf laden’ en ’alleen via wifi’. Handige apps zijn bijvoorbeeld Waze, Google Maps en NavFree.

Muziek

Bij veel streaming muziekdiensten heeft u de mogelijkheid om muziek vooraf te downloaden en offline te bewaren en te beluisteren op uw smartphone.

 

 

Reisadvies

Bij sommige reisapps kunt u alle toeristische beschrijvingen vooraf al downloaden zoals bij TripAdvisor CityGuides. Of u maakt vast screenshots van uw favoriete bestemming via wikitravel.org.

Wi-Fi zoeken

(Gratis) wifi in de buurt vind u snel met verschillende apps die daarvoor zijn gemaakt. Wifi-finder, bijvoorbeeld, heeft een grote database. Of anders neemt u de Nederlandse gratis app Wifi Map.

Direct bestellen?

Bestellen

0800 - 0640

Klantenservice

0800 - 0620

Bestellen? Bel mij terug

Bel mij nu