Office 365

Office 365 van Microsoft is het online Office-pakket dat speciaal is ontwikkeld voor professionals en kleine bedrijven. Met Office 365 werk je in de cloud. Zo heb je overal altijd toegang tot Office-programma's zoals Outlook en Word. Daarnaast heeft Office 365 tools waarmee je heel makkelijk op afstand samenwerkt met je team en online communiceert met collega's, klanten en andere relaties.

Werken met Office 365

De Office 365-cloud is een centrale, beveiligde externe omgeving die bereikbaar is via internet. Je slaat hier alle bestanden en informatie van je bedrijf op. De cloud is altijd beschikbaar zolang u toegang tot internet heeft. Office 365 is niet meer verkrijgbaar bij Ziggo. Om een bestaande Office 365 licentie te gebruiken heeb je Office 2007 of hoger, Internet Explorer 7 of hoger en Windows XP SP3 of hoger nodig. Een lijst met volledige vereisten vind je op de website van Microsoft. Gebruik je een iMac? Dan heb je Office for Mac 2011 en minimaal Mac OS X 10.5 (Leopard) nodig.

MijnOffice365

MijnOffice365 is de selfservice omgeving waar je je Office 365 account beheert. Hier kun je:

  • gebruikers toevoegen of verwijderen
  • gebruikersgegevens aanpassen
  • domeinen beheren
  • extra licenties toevoegen of verwijderen

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Microsoft door te bellen naar 0800-0202546 of kijk op microsoft.com.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is Office 365?

Office 365 bewaart documenten en informatie veilig op een externe Microsoft-server . Zo is het risico om informatie te verliezen door bijvoorbeeld diefstal of brand tot een minimum beperkt. Microsoft heeft de servers op verschillende plekken ondergebracht, zodat de informatie altijd beschikbaar blijft.

Voor e-mailverkeer heb je de meest recente bescherming tegen virussen en spam. Microsoft borgt de veiligheid op drie gebieden: bescherming van informatie door het filteren van virussen en spam in de cloud, veilige toegang tot informatie door HTTPS 128-bit encryptie en veilige datacentra. Tot slot waarborgt Microsoft dat je altijd de controle behoudt over je eigen data.

Kan ik mijn eigen e-mailadres gebruiken?

Ja, dat kan. Zet je e-mailadres(sen) in de e-mailfunctionaliteit van Office 365. Ook heb je zo altijd inzicht in je agenda en die van anderen binnen je onderneming. De mailbox heeft een capaciteit van 25 gigabyte (GB) en verstuurt moeiteloos e-mails met grote bestanden tot maar liefst 25 MB. 

Wat gebeurt er met mijn Office 365-account als ik mijn abonnement beëindig?

Bij de bevestiging van een opzegging wordt ook het opzeggen van het Office 365-account bevestigd. Je hebt tot de opzegdatum de tijd om je gegevens veilig te stellen. Het is niet mogelijk om het Office 365-account te behouden na beëindiging van je abonnement. 

Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Gebruik op de inlogpagina van MijnOffice365 de optie Wachtwoord vergeten? om je wachtwoord opnieuw in te stellen.