Overslaan en ga naar inhoud

Smartcards

Een smartcard is het rechthoekige plastic pasje wat in je digitale ontvanger zit. Je ontvanger heeft een smartcard nodig om de zenders in je pakket te laten zien. Hier lees je alles over het aanvragen, activeren en oplossen van foutmeldingen van smartcards.

Over smartcards

Mediaboxen en Ziggo CI+ Module noemen we digitale ontvangers. Elke digitale ontvanger heeft een smartcard waarop je zenderpakketten staan geactiveerd. Zo weet het apparaat welke zenders je kunt bekijken. De meeste smartcards zitten aan de voor- of zijkant van je ontvanger gestoken en zien eruit als een pinpas. Uitzonderingen zijn de Ziggo Mediabox XL en Mediabox Next. Die hebben een virtuele smartcard die je niet kunt zien of eruit halen.

Smartcard aanvragen

Het is niet meer mogelijk om een losse smartcard te bestellen. Je kunt wel eenvoudig een gloednieuwe digitale ontvanger inclusief smartcard bij ons bestellen voor maar een paar euro per maand. Bekijk het aanbod. Hoeveel extra ontvangers je kunt bestellen hangt af van je abonnement.

Bekijk hier wat mogelijk is bij je abonnement:

Met TV Complete krijg je standaard 1 Ziggo mediabox. Je kunt het abonnement daarnaast uitbreiden met maximaal 2 extra digitale ontvangers. Dat kan een mediabox, CI+ Module of een combinatie van die twee zijn. Bestel eenvoudig online.

Bij een televisieabonnement zónder Ziggo mediabox, kun je maximaal 3 digitale ontvangers bestellen. De eerste ontvanger krijg je van ons als je een TV Start abonnement neemt. Je kiest zelf of je CI+ modules, mediaboxen of een combinatie van die twee wilt. Bestel eenvoudig online.

Met een Grootzakelijk abonnement kijken we samen wat de beste oplossing is om je onderneming te voorzien van extra digitale televisie. Dit is bijvoorbeeld interessant als je een hotel, verzorgingshuis of sportschool wil uitrusten met extra tv's. Bel ons op 088 123 9500 (normaal tarief) voor meer informatie.

Smartcards | Klantenservice | Ziggo Zakelijk
Smartcards | Klantenservice | Ziggo Zakelijk

Smartcard activeren

Als je een digitale ontvanger bij Ziggo bestelt, activeren we vooraf de meegeleverde smartcard. Dat hoef je dus zelf niet meer te doen.

Wil je een losse smartcard activeren die je nog in de kast hebt liggen of tweedehands hebt gekocht of overgenomen van een andere Ziggo klant? Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt wel eenvoudig een gloednieuwe digitale ontvanger inclusief smartcard bij ons bestellen voor maar een paar euro per maand.

Smartcard deactiveren

Wil je een smartcard deactiveren, opzeggen of beëindigen? Of dat kan en hoe je dat doet verschilt per type digitale ontvanger:

De mediabox is onderdeel van je abonnement. Je kunt hem dus niet los deactiveren of beëindigen. Een extra mediabox  kun je wel los opzeggen en terugsturen. Daarmee wordt de mediabox gedeactiveerd. Neem daarvoor contact met ons op.

Gebruik je een mediabox van Humax, Samsung, Cisco, Homecast of met een UPC-logo? Of heb je een CI+ module? Neem dan contact op als je de bijbehorende smartcard wil deactiveren. Soms is het mogelijk de smartcard los te deactiveren. In andere gevallen is de smartcard gekoppeld aan je abonnement en is dat niet mogelijk. Hou er altijd rekening mee dat een gedeactiveerde smartcard niet opnieuw aan je abonnement of dat van iemand anders gekoppeld kan worden.

Een smartcard die gekoppeld is aan een Grootzakelijk abonnement kun je telefonisch laten deactiveren door te bellen naar 088 121 2500 (normaal tarief).

Smartcard foutmeldingen

Zie je na het aanzetten van je mediabox of CI+ module een foutmelding op je scherm? Bijvoorbeeld E-16, E-30, i-55 of een melding die aangeeft dat de zender niet toegankelijk is of in je abonnement zit? Los het eenvoudig op met ons stappenplannen.

> Zoek je foutcode op

Krijg je een foutmelding op 1 of meer van de digitale ontvangers binnen je TV op Maat abonnement? Los het eenvoudig op door de smartcards te heractiveren. Dit kan door te bellen naar 088 121 2500 (normaal tarief).

Smartcards | Klantenservice | Ziggo Zakelijk

Meestgestelde vragen

Maak je geen zorgen over de garantieperiode. Die is er niet want je hebt het apparaat in bruikleen. Wij zorgen ervoor dat je altijd een werkende ontvanger in huis hebt.

In sommige regio's in Nederland is het mogelijk om ook interactieve diensten zoals Ziggo On Demand te gebruiken met een CI+ Module. Dit hangt naast je locatie ook af van het merk en model van je televisie.

> Controleer of tv en locatie geschikt zijn

Als je smartcard een tijdje niet gebruikt is kun je een foutmelding in beeld krijgen. Laat in dat geval je tv en mediabox of CI+ module voor 15 minuten aanstaan. Binnen die tijd ontvangt de smartcard de benodigde informatie om weer beeld te geven. Lukt het toch niet? Zoek je foutcode op en kijk hoe je dit kunt oplossen.

Tijdens het herstellen moet de smartcard zelf in je mediabox zitten en deze moet aanstaan. Heb je een CI+ module? Zorg dan dat de smartcard in de module zit en de televisie aanstaat. De chip van kaart hoort aan de dikke zijde van de module.

Is je smartcard wel geregistreerd, maar moet de kaart opnieuw geactiveerd worden? Ga dan naar Mijn Ziggo. Login en klik op Producten. Daar vind je een overzicht van je smartcards en de mogelijkheid om de instellingen te bekijken. Vervolgens kies je voor zenderaanbod ophalen om de smartcard opnieuw de activeren voor je zenderpakketten.

Gebruik je liever de Mijn Ziggo app? Open de app en druk op Producten. Kies voor Hulp bij televisie. Druk vervolgens op Zenders opnieuw ophalen. Het zenderaanbod wordt nu opnieuw opgehaald. Dit kan tot 15 minuten duren.

Als je na een kwartier nog geen beeld hebt, zap dan eerst naar kanaal 14 (Ziggo Sport). Daar zou je beeld moeten hebben. Ga na ongeveer 1 minuut terug naar het kanaal waar je vandaan komt.