Een zoen van Jeroen

Nieuws - 15-12-2016

Het zal je gebeuren: een zoen krijgen van zanger Jeroen van der Boom. Tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum zorgde dat moment voor kippenvel bij de ruim 16.000 toeschouwers. Zij waren getuige van zijn zoen aan één van de gasten met een beperking aan boord van ‘de Markol’.

Admiraliteitsdagen

Dit jaar was het de zesde keer dat de Admiraliteitsdagen in Dokkum werden georganiseerd. De oorsprong van dit muzikale en maritieme feest ligt in het jaar 1596. Het jaar waarin Dokkum de eerste vestigingsplaats werd van de zogenoemde Admiraliteit. De admiraliteit zorgde in oorlogstijd voor de beveiliging van de scheepvaart en bescherming van de kust van Friesland en Groningen.

Ziggo en ‘de Markol’

Ziggo was voor het eerst van de partij met het schip ‘de Markol’, een schip van de stichting Gehandicapten Watersport Grou. Tientallen cliënten konden samen met hun begeleiders de concerten op het water, bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht, van dichtbij meemaken. In totaal hebben 120 cliënten van diverse zorginstellingen uit Noord-Nederland genoten van de concerten. Uit de reacties blijkt dat dit initiatief goed in de smaak viel. De gasten zelf zeggen een superavond te hebben gehad. Van toeschouwers was te horen: ‘Kijk, daar is de Ziggoboot weer, wat fantastisch, kijk eens hoe die mensen genieten!’ en ‘Goed dat ze dit initiatief nemen’.

Inspiratie

Senior accountmanager Zorg Benny Kooistra was alle dagen aanwezig op ‘de Markol’ en kijkt terug op intense maar mooie dagen. ‘Ons plan om mensen met een beperking als superVIP de Admiraliteitsdagen bij te laten wonen is 100% geslaagd. Toen Jeroen van der Boom zaterdagavond het lied “Betekenis” zong, voer de schipper spontaan met de boot langs het podium en gaf Jeroen een zoen aan één van onze gasten. Dat ging de term kippenvelmoment voorbij.’

Ook de aanwezige zorgbestuurders en prominenten uit de regionale en provinciale politiek genoten van het muziekspektakel en de onderlinge contacten. Uiteraard was de organisatie van de Admiraliteitsdagen ook blij met de aanwezigheid van ‘de Markol’. Voorzitter Jan-Michiel van der Gang: ‘De Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-gedachte met betrekking tot sponsoring is een voorbeeld van hoe wij in de toekomst de Admiraliteitsdagen vorm willen geven. Ziggo, bedankt voor de inspiratie!’