Wifisignaal versterken? Zo doe je dat!

Nieuws - 2016-10-25

Je wifi-signaal versterken kan nuttig zijn. Last van traag internet op kantoor? IJzer en staal, verwerkt in wanden rondom de router, kan bijvoorbeeld traag internet veroorzaken.

Tips voor een beter wifisignaal

Houd met het plaatsen van je router rekening met plaats, veiligheid en techniek.

 

 • Plaats modem

  Met een modem in de meterkast kun je geen optimaal internet garanderen voor het hele pand. De plaats van de modem kan dus lijden tot signaalverlies.
 • Veilige verbinding

  Ook een veilige verbinding versnelt het signaal. Overweeg de aanschaf van goede internetbeveiliging, zodat anderen niet op je verbinding mee kunnen kijken.
 • Gescheiden netwerk

  Zet meerdere wifi-verbindingen op en zorg voor een gescheiden netwerk. Vergeet ook niet om regelmatig de loginnaam en het wachtwoord te wijzigen, zodat onrechtmatig gebruik van korte duur is. Wat betreft de techniek: kies een verbinding die krachtig genoeg is. Een trage verbinding wekt irritaties op.
 • Snelle wifi

  Meer weten? Herman de wifi-man heeft meer tips voor het versterken van je wifisignaal

Multi Wifi versterkt de hele organisatie

Met Multi Wifi van Ziggo vergroot en verbeter je het wifi-bereik aanzienlijk. Dit werkt eenvoudig via Access Points aan het plafond. Eén Access Point vergroot je bereik met gemiddeld 150 gebruikers en heeft rondom een bereik van ongeveer 40 meter. Zo hebben medewerkers en bezoekers altijd en overal een optimaal wifi signaal. Daar komt bij dat Multi Wifi 2 aparte signalen uitstuurt. Het bedrijfsnetwerk staat hierdoor apart van het netwerk voor gasten. Wel zo veilig.

Ook je wifisignaal versterken? Ontdek Multi Wifi van Ziggo Zakelijk.