weCity app: persoonlijke tips via gratis wifi

Nieuws - 30-08-2017

De weCity app geeft toeristen in Amsterdam informatie die perfect aansluit op hun behoeften. Bovendien krijgen ze via de weCity app automatisch toegang tot gratis Wifispots van Ziggo. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor toeristen, maar ook voor Amsterdamse musea, horeca, hotels en winkels.

Goede informatie op smartphone voor toeristen

“Toerisme is de derde belangrijkste industrie voor Amsterdam”, zegt David Kat, medeoprichter van weCity, “maar vinden de bezoekers wel echt die leuke plekjes die bij hun behoeften passen? Wij zien dat ze vooral de top-10-lijstjes afgaan. Dat kan veel persoonlijker, veel passender. Thuis is iedereen verbonden met internet en haalt daar informatie vandaan. Maar blijkbaar vinden toeristen geen goede manier om die informatie op hun smartphone te krijgen. De weCity app zorgt ervoor dat toeristen wél alles uit hun smartphone halen.”

Ziggo stelt Wifispots beschikbaar

Wie de app downloadt, krijgt automatisch toegang tot alle 2 miljoen Wifispots, wifi-straatkasten en MultiWifi in bijvoorbeeld cafés en restaurants. Toeristen hoeven daardoor niet bang te zijn voor de roamingkosten. Ziggo werkt graag mee aan deze innovatieve manier van stadspromotie. We bieden service aan de toerist en helpen bedrijven gevonden te worden door hun juiste doelgroep. Kat: “De app stelt de gebruiker centraal. Of je met vrienden of met je gezin in de stad bent, maakt heel wat uit. De app houdt rekening met het doel van een bezoek, het weer, het tijdstip van de dag en waar je bent in de stad. Op basis daarvan biedt het suggesties waarmee de bezoeker echt iets kan. Zo verhoogt de app de omzet van bijvoorbeeld broodjeszaken tijdens de lunch. Tegelijkertijd maakt de app het mogelijk direct bij een attractie een kaartje te kopen of een reservering te maken.”

Zelf een dagje Amsterdam?

Bent u zelf af en toe toerist in Amsterdam? Dan kunt u natuurlijk ook de weCity app en de Wifispots van Ziggo gebruiken. Download de app via App Store van Apple. Als u op het Museumplein wifi van Ziggo gebruikt, krijgt u automatisch toegang tot lokale tips en kennis, afkomstig uit de weCity-database, en de mogelijkheid de weCity app te downloaden.

Interessant voor gemeenten en ondernemers

“Omdat toeristen suggesties krijgen die helemaal zijn toegesneden op hun situatie, ervaren ze de berichtjes op hun smartphones niet als spam. Juist daarom is weCity interessant voor gemeenten, (horeca)ondernemers, musea en andere aanbieders van diensten voor toeristen. Met de app kunnen ondernemers zien wat voor toeristen er zijn, welk profiel het meest interessant is, wanneer de klanten op zoek zijn, waar en hoe ze zoeken en waar ze zich bewegen. Dat geeft veel informatie die ondernemers kunnen gebruiken om het aanbod en promoties beter op de doelgroep af te stemmen. Gemeenten krijgen inzicht in het (reis)gedrag van hun bezoekers en kunnen daarmee hun beleid beter vormgeven.”

Meer weten over de mogelijkheden met weCity app als ondernemer of gemeente? Ga naar de website van weCity app.