Snel internet? Hogere omzet!

Nieuws - 17-10-2016

Zelfstandig ondernemers met een snellere internetverbinding (100+ Mbit/s) maken gemiddeld meer omzet dan anderen met een lagere downloadsnelheid.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.179 zzp’ers in opdracht van Ziggo.

ZZP Barometer onderzoekt elke maand een vast aantal thema’s onder een panel van ruim 12.000 Nederlandse zzp’ers. In het onderzoek van januari 2016 legden ze de  omzetcijfers naast de internetsnelheid van de panelleden. Daar blijkt een directe verband te bestaan: hoe meer megabits per seconde (Mbit/s), hoe hoger de gemiddelde omzet.  

Flinke verschillen

De verschillen zijn opmerkelijk groot. Zzp’ers met een internetsnelheid van 5 Mbit/s of lager, hebben een gemiddelde omzet van € 61.117. Terwijl zzp’ers met meer dan 100 Mbit/s gemiddeld een omzet van € 88.629 halen. Snel internet is dan ook essentieel voor een ondernemer, vindt 88% van de deelnemers. De gemiddelde downloadsnelheid van Nederlandse zzp’ers is 47 Mbit/s.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder 1.179 zzp’ers in Nederland. Uitgevoerd door ZZP Barometer in opdracht van Ziggo. De resultaten zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in het gebruik verschillende internetsnelheden door ondernemers en de effectiviteit daarvan. Ten slotte gaat het om meer dan 1 miljoen zzp’ers in Nederland voor wie dat interessant is om te weten!