Meer geld verdienen? Neem sneller internet!

Nieuws - 02-10-2017

Behaal je een hogere omzet met sneller internet? Ja! Zo blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder zzp'ers. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen.

ZZP Barometer onderzoekt elke maand een aantal thema's onder een panel van ruim 12.000 Nederlandse zzp'ers. In januari 2016 was één van deze thema's de relatie tussen omzetcijfers en internetsnelheid. Wat bleek? Hoe meer megabits per seconde (Mbit/s), hoe hoger de gemiddelde omzet.

Flinke verschillen

Zzp’ers met een internetsnelheid van 5 Mbit/s of lager, hebben een gemiddelde omzet van € 61.117. Terwijl zzp’ers met meer dan 100 Mbit/s gemiddeld een omzet van € 88.629 behalen. Een flink verschil dus!

Speedtest

Hoe snel is mijn
internet eigenlijk?

 
 
 
 

Wachten op je verbinding is zonde van je tijd. En geld. Een snelle internetverbinding is dan ook essentieel voor een ondernemer, vindt 88% van de deelnemers. De gemiddelde downloadsnelheid van Nederlandse zzp’ers is 47 Mbit/s.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.179 zzp’ers in Nederland. Onderdeel van de enquête is een online meting van de huidige internetsnelheid. Bekijk alle onderzoeksresultaten.