Doet u mee aan ‘De Grote Schoonmaak’?

Nieuws - 17-10-2016

U bent zich er vast van bewust dat u online risico’s loopt. Maar weet u ook wat u kunt doen om risico’s te voorkomen?

Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap, helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten. Ziggo is partner van Alert Online en deelnemer aan het initiatief ‘De Grote Schoonmaak’. Samen zorgen we voor een veilig digitaal Nederland.

De Grote Schoonmaak

Nederlandse internetproviders vroegen tijdens de campagneweek van Alert Online onder het motto ‘De Grote Schoonmaak’ aandacht voor onder andere de bestrijding van computervirussen. Ziggo roept al haar klanten op om hun computer schoon te maken. Om te beginnen door een kwartiertje uit te trekken voor een virusscan. Dan weet u dat uw computer schoon is en dat geeft een veilig gevoel.

Veiliginternetten.nl

Maar u kunt veel meer doen dan dat. Een handig en overzichtelijk startpunt is de website veiliginternetten.nl. Daar vindt u tips, tricks en praktische stap-voor-stap uitleg en over wat wel en niet te doen om veilig te internetten. Denk onder andere aan tips hoe u veilig omgaat met uw online privacy, hoe u veilig gebruik maakt van wifi en voor u extra interessant: hoe u veilig online kunt ondernemen.