Blije bewoners van Cordaan bezoeken Ajax

Ook voor Frank de Boer een unieke belevenis

Nieuws - 27-01-2017

Na dagen in spanning te hebben gewacht is het dan eindelijk zover. De ontmoeting met de Ajax-selectie staat voor de deur. De officiële spelersbus van de Amsterdammers komt voorrijden...

Gepassioneerd

De altijd enthousiaste Heini Otto verwelkomt iedereen hartelijk en begeleidt de groep naar het achterste trainingsveld. Een beter moment om bij de training aan te schuiven is er bijna niet. Coach Frank de Boer heeft zojuist het partijspel stilgelegd en geeft gepassioneerd aan wat er beter kan in het positiespel van de Amsterdammers. Terwijl de Meet & Greet officieel nog niet begonnen is, komt verdediger Joël Veltman tussendoor gezellig langs om de speciale Ziggo gasten welkom te heten.

Jus d'orange met Tete

"Ik wil iedereen van harte welkom heten namens de spelers en de staf van Ajax. Wij vinden het leuk dat jullie allemaal aanwezig zijn. Smakelijk eten allemaal." Met die woorden opent Frank de Boer de gezamenlijke lunch in het spelershome. De stoelendans is begonnen tussen de spelers en de bewoners. Rechtsback Kenny Tete gaat, tussen de soep en broodjes door, gezellig rond met jus d’orange.

Lachende gezichten

Niet alleen de bewoners van Cordaan genieten van een speciale dag, ook De Boer vindt het een unieke gebeurtenis. "Het is volgens mij de eerste keer dat er mensen van buiten de club bij de lunch van de selectie zijn, dat is dus heel bijzonder." Na het trainingsbezoek is dit alweer de tweede bijzondere ervaring van de dag voor de bewoners van het verzorgingshuis. Ziggo manager Ruud Honkoop: "Sommige bewoners hebben van spanning twee dagen niet kunnen slapen. We willen iedereen net wat extra's bieden. De lachende gezichten van de bewoners laten zien waarom."

Sommige bewoners hebben van spanning twee dagen niet kunnen slapen.

Handtekeningen en groepsfoto's

Na afloop van de lunch is het tijd om rond te lopen in de zaal. De handtekeningenboekjes, Ajax-petjes en shirtjes komen tevoorschijn en de staf en de selectie nemen uitgebreid de tijd voor de bewoners. "Hé, jij hebt mijn handtekening nog niet op je pet. Of wil je mij er niet op hebben?" vraagt Lasse Schöne met een knipoog aan een van de aanwezigen. "Maak je niet druk Lasse, ook jou wil ik erop", is het geruststellende antwoord voor de Deen. Als de shirts en petten vol beginnen te raken, gaan de bewoners ook nog op de groepsfoto op het trainingsveld van De Toekomst. Na dit fotomoment nemen de spelers en bezoekers afscheid van elkaar. De bewoners van verpleeghuis Cordaan vertrekken met een volle maag, handtekeningen én prachtige verhalen terug naar huis.

Deze tekst is een bewerking van het verhaal op ajax.nl.