Bescherm uw bedrijf ook online

Nieuws - 17-10-2016

Het aantal meldingen van cybercrime neemt ieder jaar toe. Internetcriminelen worden steeds creatiever en phishing is erg populair. Wat kunt u doen om online-risico's te voorkomen?

Partner van Alert Online

Uiteraard controleert Ziggo regelmatig zijn netwerk. Maar we kunnen helaas niet zien wat er in uw bedrijfsomgeving gebeurt. Ziggo is daarom partner van Alert Online, een gezamenlijk initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en wetenschappelijke organisaties. Alert Online helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten. Samen met u zorgen we voor een veilige digitale samenleving.

Start de dag met een virusscan

Dan weet u zeker dat uw computer 'schoon' is en dat geeft meteen een veiliger gevoel. Maak daarnaast afspraken met uw werknemers over het veilig gebruiken van apparatuur van de zaak, maar ook van hun eigen devices, zoals smartphones.

Wees alert op phishing

Wijs uw medewerkers op de gevaren van phishing, met name uw administratieve medewerkers. Nepmails en nepfacturen worden regelmatig verstuurd en zijn vaak lastig van echt te onderscheiden. Neem bij twijfel altijd contact op met de afzender en vraag naar de bedrijfsgegevens. Ontvangt u geen zinnig antwoord? Dan weet u genoeg.

Ga goed om met techniek

Zorg ervoor dat u de hardware en software van uw pc's en laptops goed up-to-date houdt. Hoe ouder de systemen en software, hoe groter de kans op problemen. Hoe vaak en op welke manier worden back-ups gemaakt? Hoe worden klantgegevens en andere privacygevoelige data bewaard en afgeschermd? We hoeven u uiteraard niet te vertellen dat het gebruik van verschillende sterke wachtwoorden (die u natuurlijk regelmatig wijzigt) veel kan bijdragen aan de veiligheid.

MKB-Nederland wint prijs voor project Veilig Zakelijk Internetten

Tot slot een interessant weetje. MKB-Nederland heeft in december 2015 met het project Veilig Zakelijk Internetten een Europese prijs gewonnen. Via dit project zorgde MKB-Nederland, door proactief te informeren en adviseren, voor een stuk bewustwording over (het bestrijden van) cybercrime bij Nederlandse mbk-bedrijven.

Bron: Alert Online