Ondernemers in stijl

Hoe modefamilie Oger de wereld verovert

Uitblinkers in zaken - 2016-10-17

In de moderetail hebben veel ketens het zwaar. Maar dat geldt niet voor familiebedrijf Oger. De luxe modezaken van oprichter Oger Lusink en zijn twee zoons, Martijn en Sander, floreren.

De komende weken krijgen we in de documentaireserie ‘Uitblinkers in zaken’ een kijkje achter de schermen van een bijna on-Nederlands succesvolle modeketen. Deze trailer geeft je een beeld wat je de komende weken kan verwachten.

Heel hard werken. Aandacht voor details én voor de klant. En vooral: heel veel liefde voor mode. Het succesrecept van Oger lijkt simpel. Maar zoals bij alle ondernemingen gaat het om de perfecte uitvoering van een goed idee.

 

Vader Oger opende eind jaren tachtig van de vorige eeuw in de PC Hooftstraat zijn eerste winkel. Nu runt hij samen met zijn twee zoons de vele winkels. Hoe regelde hij de opvolging? Wie van de twee zoons krijgt de eindverantwoordelijkheid?

 

Sander, de oudste, is een echte netwerker met een neus voor marketing. Martijn is de jongste, de modeman. Altijd bezig met kleur, vorm en design.

 

In de documentaire zien we hoe de tientallen medewerkers op de drukste dag van de week, de zaterdag, helemaal op scherp worden gezet om de doelstellingen te halen. Hoe slagen de modemannen er in om juist door te groeien, in een tijd waarin tal van modewinkels uit het straatbeeld verdwijnen?

 

We volgen ze op weg naar de heropening van een van hun belangrijkste filialen, in Den Haag. We leren de familie beter kennen terwijl ze midden in de zakelijke overgang van vader op zoons zitten.

 

Terwijl velen somberen over de ene na de andere winkelketen die omvalt, draait Oger zijn beste jaar ooit. Hoe werd de Oger-familie een uitblinker in zaken?