De zorg van morgen

De zorg verandert radicaal. En sneller dan we denken. De overheid treedt terug, de maatschappij pakt de regie en technologie helpt ons vitaal 120 jaar oud te worden. Met die boodschap confronteerde filosoof en futuroloog Ruud Veltenaar de aanwezigen tijdens het zorgdebat dat Ziggo op 2 juni 2015 organiseerde tijdens het VNG Jaarcongres.

Mensen leven steeds langer zelfstandig thuis. Hoe regelen we dan de zorg op een veilige en betaalbare manier? Scheiden van wonen en zorg, hoe doe je dat? En welke rol neemt de gemeente hierbij in? De verandering in de zorg is al ingezet, zo bleek tijdens het debat. Maatschappelijke initiatieven in de buurt nemen het voortouw. Met hulp van technologie verbinden zij ouderen met studenten, seniorenclubs, vrijwilligers, zorgverleners en gemeente. Die verbinding helpt mensen langer gelukkig, zelfstandig en gezond thuis te wonen. 

Het zorgdebat gemist?

Geen zorgen. We hebben een whitepaper gemaakt van het VNG deelcongres en tevens een videoverslag:

Neem contact met ons op

Nieuwsgierig hoe wij uw ambities helpen realiseren? Bel ons gratis via 088 - 12 39 500 en maak een afspraak met onze segmentmanager. Gebruik het contactformulier.