Ziggo in Ronald McDonald huizen

Een warm hart voor ouders en zieke kinderen

Ziggo draagt ouders en zieke kinderen een warm hart toe. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is blij met de sponsoring vanuit Ziggo voor snel internet.

Even Skypen met de familie of je werkmail checken in de avond

Als je kind ernstig en langdurig ziek is en in het ziekenhuis ligt, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Die mogelijkheid bieden de Ronald McDonald Huizen en Ziggo Zakelijk. Beiden begrijpen dat een snelle internetverbinding daarbij onmisbaar is. “Onze Huizen zorgen ervoor dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn”, vertelt Marja van Bijsterveldt. “Voor ouders is het daarnaast van belang dat hun leven op loopafstand van het ziekenhuis doorgaat. Dat ze bijvoorbeeld in de Ronald McDonald Huizen kunnen werken, mailen en contact onderhouden met familie en vrienden thuis. Even skypen of een berichtje op Facebook zetten houdt de familie bij elkaar. Snel en goed internet is daarom noodzaak.”

Kinderfonds afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren

Het Ronald McDonald Kinderfonds kan niet zonder donaties van sponsoren. Van Bijsterveldt licht toe: “Het Kinderfonds ontvangt geen subsidie van de overheid. Het fonds, en dus ook de Huizen, worden volledig gefinancierd door sponsoren en donateurs. En de vele vrijwilligers in de Huizen zijn onmisbaar. We zijn dan ook heel blij dat een bedrijf als Ziggo zo’n warm hart heeft voor onze Huizen. Dankzij hun financiële en technische bijdrage kunnen we zieke kinderen en hun familie nog beter ondersteunen. Ik vind het heel mooi om te horen dat medewerkers uit alle lagen van Ziggo hier achter staan. Die support draagt bij aan een duurzame relatie.”

Waarom kiest Ziggo het Kinderfonds?

Madelon Spaan, commercieel directeur zakelijke markt van Ziggo: “We dragen de Ronald McDonald huizen en het Kinderfonds een warm hart toe. Voor de cliënten van de Huizen worden goede voorzieningen als snel internet steeds belangrijker. Zo kunnen ouders, broertjes en zusjes van de zieke kinderen zich in de huizen ontspannen of, zoals we vandaag de dag vaak zien, hun werk voortzetten. Dit zorgt voor stabiliteit binnen het gezin en daar willen wij als Ziggo graag aan meewerken. Deze mening wordt gedeeld binnen alle lagen van de organisatie waardoor Ziggo besloten heeft om met het aanbod van snelle glasvezelverbindingen bij de 10 Ronald McDonald Huizen een financiële bijdrage te leveren plus een technische upgrade naar 100 Mbit/s. Spaan: “Internet is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Dus als Ziggo voor een continue connection kan zorgen, vinden we dat een goede manier om onze maatschappelijke bijdrage te leveren.”