Voortgezet onderwijs

Digitalisering, globalisering, vergrijzing, de opkomst van social media. Een industriële wereld die verandert in een kennis- en netwerkmaatschappij. Natuurlijk hebben deze ontwikkelingen ook gevolgen voor het onderwijs. Want welke vaardigheden en competenties heeft een leerling nodig om voorbereid te zijn op de toekomst? En welke middelen zijn daarvoor nodig in de klas? Een ding is zeker: modern onderwijs vraagt om moderne ICT. Lees hier de ervaringen van leerlingen, docenten, IT-beheerders en ouders met ICT in het voortgezet onderwijs.

Ik kan in de pauze op Instragram kijken

Jacqueline uit 3 VWO: Via wifi kunnen we op school samen werken aan opdrachten, maar het is soms ook handig om in de pauze of tijdens een tussenuur nog wat op te zoeken op internet of even snel je huiswerk af te maken. Voor proefwerken kunnen we online heel snel onze cijfers zien en soms stuurt een leraar via social media of e-mail een berichtje voor de komende les. Verder vind ik het fijn om in de pauzes even op Snapchat en Instagram te kijken, ook in de kantine of op het schoolplein."

Fundament voor modern onderwijs

Als middelbare school merk je dat de rol van ICT in het onderwijs steeds groter wordt. Dankzij ICT kun je leerlingen beter maatwerk aanbieden, efficiënter les geven en zelfs de motivatie van leerlingen verhogen.

 

Deze ontwikkeling vraagt wel het uiterste van je huidige netwerk en bandbreedte. Ziggo is gespecialiseerd in het leveren van supersnelle en stabiele internetverbindingen, VPN-netwerken en professionele wifi-oplossingen aan onderwijsinstellingen.

Betaalbaar modern onderwijs

Gymnasiumdirecteur Pieter: "Binnen onze school zien we een nieuwe generatie jongeren voor wie gebruik van een smartphone of tablet heel vanzelfsprekend is. Maar ook voor docenten vraagt de digitalisering van de samenleving om een andere invulling van de lessen. Dat willen we graag faciliteren met betrouwbare, moderne ICT-voorzieningen. We willen snel kunnen reageren op veranderingen en elke locatie heeft zo zijn eigen wensen als het aankomt op ICT. Maatwerk en flexibiliteit vinden we dus heel belangrijk en het moet ook nog eens binnen ons budget passen."

Teamoverleg doen we steeds meer online

Frits, docent Natuurkunde: "Tijdens de lessen leg ik vaak dingen uit met behulp van filmpjes op YouTube. Dat is slechts één van de vele online tools die ik gebruik. Maar dan moet het dus wel goed en zonder haperingen werken, anders is de aandacht weg. Ook is het handig dat ik vanuit huis toegang heb tot documenten die nodig zijn om lessen voor te bereiden. Teamoverleg met andere docenten doen we ook steeds meer online. Wie niet zelf aanwezig kan zijn, kan inbellen. Zo kunnen we altijd en overal met elkaar overleggen en hebben we als team beter onderling contact. Dat komt de lessen, maar ook de onderlinge betrokkenheid alleen maar ten goede."

Flexibele IT-omgeving noodzakelijk

Anton, IT-beheerder scholengemeenschap: "Als IT-beheerder word je soms gek van alle nieuwe applicaties en veranderende wensen van docenten en leerlingen. Zeker de afgelopen jaren is de behoefte aan meer bandbreedte enorm gegroeid. Daarom is het prettig dat we daar met een goede, flexibele IT-omgeving op kunnen inspelen. Ook zijn we heel tevreden over de professionele wifi-oplossingen van Ziggo. Op al onze vestigingen maken grote groepen mensen daar gebruik van en het werkt heel goed."

Neem contact met ons op

Nieuwsgierig hoe wij uw ambities helpen realiseren? Bel ons gratis via 088 - 12 39 500 en maak een afspraak met onze segmentmanager. Gebruik het contactformulier.