Ziggo thuis in basisonderwijs

Digitalisering, globalisering, vergrijzing, de opkomst van social media. Een industriële wereld die verandert in een kennis- en netwerkmaatschappij. Natuurlijk hebben deze ontwikkelingen ook gevolgen voor het onderwijs. Want welke vaardigheden en competenties heeft een leerling nodig om
voorbereid te zijn op de toekomst? En welke middelen zijn daarvoor nodig in de klas? Een ding is zeker: modern onderwijs vraagt om moderne ICT. Lees hier de ervaringen van leerlingen, docenten, IT-beheerders en ouders met ICT in het basisonderwijs.

'Ik ben al bij level 7!'

Mees uit groep 5: "Ik ben best goed in rekenen en ik vind het heel leuk dat ik van juf Anouk extra moeilijke sommen mag maken op de iPad. Ze legt het me kort uit en daarna kan ik zelf verder. Mijn vriendje Joep vindt het juist best wel lastig. Vroeger moest ik dan wachten totdat iedereen het snapte. Maar nu kan ik snel beginnen en kan juf Anouk het aan Joep nog eens uitleggen. Ik ben nu al bij level zeven in de rekenapp. Goed hè?"

Als basisschool wil je het beste voor je leerlingen: de beste methodiek, de beste leraren en de beste lessen. Maar de manier van lesgeven is de laatste jaren flink veranderd. Smartboards, tablets en online tools zijn niet meer weg te denken uit de klas. Een stabiele internetverbinding voorkomt dat bestanden en online tools niet goed bereikbaar zijn. Ziggo heeft betaalbare en schaalbare oplossingen voor het basisonderwijs.

'Alles gaat naar online samenwerken'

Basisschooldirecteur Jan: "De maatschappij verandert razendsnel, alles wordt digitaal. Als school moeten en willen we daar graag in mee. Een digibord en online onderwijstools voegen in de klas echt iets toe. Ook ondersteunende medewerkers hebben moderne ICT-voorzieningen nodig om hun taken goed te kunnen uitvoeren. Dat betekent werken in de cloud, maar ook dat je als leraar of staf alle middelen hebt om thuis of op een andere locatie te kunnen werken. Dit vraagt echter wel om een stabiele en snelle internetverbinding. Daarbij willen we binnen ons budget graag zo flexibel mogelijk zijn, zodat elke locatie passende ICT-voorzieningen krijgt."

'Overleggen kan altijd'

Basisschooljuf Joyce: "In mijn werk doe ik meer en meer online. In de klas, maar ook daarbuiten kan ik gebruikmaken van leuke en leerzame online tools, waardoor ik leerlingen waar nodig meer persoonlijke aandacht kan geven. Verder kan ik thuis heel gemakkelijk lessen voorbereiden, omdat ik vanuit huis bij de benodigde bestanden kan. En voor teambesprekingen kun je inbellen wanneer je niet zelf aanwezig kunt zijn. Zo zijn we veel flexibeler geworden in het maken van afspraken, omdat we ongeacht plaats of tijd altijd met elkaar kunnen overleggen."

'Ik weet als ouder precies waar mijn kind mee bezig is'

Sarah, moeder van Amber uit groep 8: "Binnen de school hebben we de laatste jaren veel zien veranderen op het gebied van ICT. Het is nu heel normaal dat we rapporten en een verslag van een oudergesprek online kunnen inzien. Wat ook heel leuk is, is Klasbord. Daarop plaatst de leraar regelmatig foto’s en een kort verhaaltje over wat er die dag in de klas is gedaan. Zo weet je als ouder precies waar je kind mee bezig is. Via Klasbord is het voor de school ook makkelijker geworden om ouders per klas te informeren over aankomende activiteiten. En omdat we over elkaars mailadres beschikken, is er ook veel meer contact tussen ouders onderling. Dat heeft de betrokkenheid bij de school en elkaar echt vergroot."

Neem contact met ons op

Nieuwsgierig hoe wij uw ambities helpen realiseren? Bel ons gratis via 088 - 12 39 500 en maak een afspraak met onze segmentmanager. Gebruik het contactformulier.